PlayStation 5

Next-gen konzole izlaze u novembru, Xbox Series X stiže pre PS5

Dolazak najnovije generacije konzola od strane Sonija i Majkrosofta će se odigrati ove jeseni, tačnije pred početak praznične sezone, kao što to obično biva.

Microsoft je nedavno potvrdio da će Xbox Series X konzola imati novembarski datum izlaska, dok se za Playstation 5 još uvek kriju detalji. Najnoviji izveštaj koji dolazi od strane osoba bliskih izdavačima konzola otkriva nešto novo po pitanju izlaska ovih konzola.

Ako je verovati portalu VGC, Playstation 5 konzola će se pojaviti sredinom novembra, što je period izlaska koji su imale prethodne PS konzole. Samim tim, za PS5 kao datum izlaska možemo očekivati period između 13. i 20. novembra.

Naravno, bitno je napomenuti da ovaj datum primarno važi za Sjedinjenje Države i nije poznato da li će ovaj izlazak konzole biti istoga dana širom sveta, ili će se u pojedinim regijama čekati. Uzmimo za primer prošlu generaciju, četvorka je izašla 15. novembra u SAD, a u Evropi tek u zadnjim danima istog meseca.

Drugi zanimljiv detalj je da VGC navodi kako će se Xbox Series X pojaviti pre Playstation 5 konzole, što znači početkom novembra. Microsoft je inicijalno imao plan da Xbox Series X donese već tokom avgusta ove godine, ali se od te ideje odustalo zbog korona virusa.

Bitno je da oba proizvođača ne odustaju od ovogodišnjeg objavljivanja konzola, i pored izazova sa kojima se susreću. Soni je tek nedavno duplirao proizvodnju PS5 konzola, a ipak se nedavnim pozivom na prednaručivanje prednaručivanja stiče utisak da će nestašice biti. Sa druge strane, Microsoft nema problema sa proizvodnjom, ali cena može biti problem dok je XSX ostao i bez vodilje generacije kada se govori o igrama, pošto je Halo Infinite odložen za narednu godinu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top