Meridian
Gadgets

Nvidia Ampere serija grafičkih kartica će zahtevati 12-pinski konektor, ali on dolazi kao adapter

Kako se približavamo zvaničnom predstavljanju Ampere linije grafičkih kartica kompanije Nvidia, tako sve više ranijih glasina dobija zvaničnu potvrdu.

U najnovijem videu posvećenom tehnologiji hlađenja nadolazeće serije grafičkih kartica, Nvidia je dala prvi uvid u to kako će RTX 3000 serija izgledati, a ujedno je pružena potvrda da će RTX 3090 i RTX 3080 zahtevati novi konektor sa 12 pinova.

Ova potvrda dolazi sa olakšanjem, pošto se PC entuzijasti ne moraju upuštati u kupovinu novog napajanja, već će Nvidia slati 12-pinski adapter kao deo pakovanja Founders edicija nadolazećih grafičkih kartica. Adapter će biti kompatibilan sa 8-pinskim konektorom tako da su postojeća napajanja i dalje aktuelna, ali imajte u vidu da će vam trebati “jaka vataža”.

To je pre svega iz razloga što imamo navode da će model proizvođača Seasonic zahtevati napajanje od 850W, i to kao minimum. Neke od navedenih specifikacija za modele predvodnike RTX 3000 serije su 24GB GDDR6X video memorije za 3090, i 10GB memorije za 3080.

Ova moć Ampere serije konzole ne dolazi tek onako, već će prema nepotvrđenim glasinama predvodnik serije koštati čak 1400 dolara.

Comments
To Top