PC

Tencent prisvojio vlasnike akcione pucačine Warframe

Kineski gigant Tencent nastavlja svoju neumoljivu ekspanziju kroz kupovinu i otvaranje studija na zapadu.

Tencent je pre par meseci otvorio specijalni studio u Kaliforniji koji će za fokus imati izradu isključivo next-gen igara, a pod svoje okrilje je sada doveo vlasnike popularnog looter-shooter naslova Warframe.

Iza Warframe stoji Digital Extremes, studio u vlasništvu kompanije Leyou Technologies, koja je sada postala član Tencent grupe za 1,4 milijardi dolara. U pitanju je potpuni otkup, što znači da neće biti deljenja deonica i procenata vlasništva, već Tencent odmah postaje puni vlasnik kompanije.

Tencent je za razlogom kupio Leyou Technologies, pošto je kompanije vlasnik studija Digital Extremes, Splash Damage, Kingmaker i Radiance Games. Digital Extremes je svakako najvredniji od svih, pošto Warframe ne gubi na popularnosti nakon svih ovih godina i čini preko 80% ukupnog profita.

Leyou je prošle godine imao zaradu od 214 miliona dolara, sedmi deo vrednosti kupovine, a za ovu se prikazuje tendencija rasta, primarno zbog korona virusa.

Sa novim vlasnikom će se izdati igra Outcasters, koja je planirana za Google Stadia platformu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top