PC

Doom Eternal 4K gejmplej – nova RTX 3080 grafika postidela RTX 2080Ti u performansama

Doom Eternal već važi za jednu od igara sa najboljim izgledom, za šta se postarao idSoftware, zbog čega nismo ni očekivali da bi ova hardkor pucačina mogla izgledati bolje.

Izgleda da smo se tu prevarili, pošto je to moguće, ali sa najnovijom RTX 3000 serijom Nvidia grafičkih kartica. Nvidia je podelila zvanični gejmplej video koji prikazuje igru u 4K rezoluciji sa maksimalnim podešavanjima.

Frejmrejt je podešen na 120, i samo u retkim situacijama odlazi ispod te magične brojke. U videu je moguće videti i poređenje grafike i performasi sa RTX 2080 Ti(1200$) iz prošle generacije, gde se pre svega vide daleko bolje performanse.

Nvidia je nedavno predstavila Ampere liniju grafičkih kartica, predvođenu sa RTX 3080(700$), dok će RTX 3090 biti daleki premijum sa cenom od 1400 dolara. Za sada, daleko pristupačnija opcija je 3070 grafika koja ne posustaje mnogo za performansama jer sa cenom od 500 dolara nosi dosta boljitka.

Dolazak novih Nvidia kartica stvorio je i jednu zanimljivu anegdotu, pošto je prikaz Cyberpunk 2077 izgledao toliko dobro da su se fanovi zabrinuli da će igra zauzimati preko 200GB prostora, što na svu sreću nije slučaj.

RTX 3080 bi definitivno mogao pomoći da Doom Eternal radi u 1000 FPS, što je već bilo dostignuto sa prošlom generacijom grafike, doduše uz hlađenje tečnim azotom.

Ukratko rečeno – brutala.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top