PC

Letačka senzacija za Xbox Game Pass – Microsoft Flight Simulator za samo par dana preuzet preko milion puta

Microsoft Flight Simulator je nedavno “poleteo” i već za sobom niže uspehe. Igra je privukla veliku pažnju igrača, što je sasvim očekivano zbog fotorealistične grafike sa praktično celim svetom na raspolaganju za letenje.

Microsoft je sada otkrio detalje o tome kako je prošlo lansiranje igre na Game Pass servisu, gde se pojavila istog dana. Otkriveno je da je izlazak Filght Simulatora najveće lansiranje igre na Xbox Game Pass servis ikada, sa preko milion jedinstvenih igrača okupljenih za svega par dana.

Broj igrača važi za Xbox i PC platformu, gde je ovaj servis dostupan, a navedeno je i da je ogromna popularnost na PC-u. Uz ovo, otkriveno je da su igrači do sada preleteli 1,6 milijardi kilometara na virtuelnom nebu u oko 26 miliona letova.

Flight Simulator je nedavno dobio i prvu zakrpu, koja rešava dosta problema, ali može zahtevati ponovno reinstalaciju, što baš i nije prijatno pošto je potrebno preko 150 GB prostora na disku/SSD.

Xbox Game Pass je sasvim očekivano izbor velikog dela publike kada su u pitanju Microsoftove igre, pošto se po izuzetno niskoj ceni mesečne pretplate može preći čitav naslov, što znači da ne morate da platite 60$, koliko igre inače koštaju po izlasku.

To svakako nije isplativo za sam Microsoft, što je on i potvrdio, pošto fokus nije na profitu, već ka širenju igara, što se eventualno odražava i na bolju prodaju istih.

Sa ovom objavom stigao je još jedan prelepi video koji se sumira utiske brojnih recezenata.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top