Mobile

Sada Apple pokreće tužbu protiv kompanije Epic Games, navodno zbog pohlepe za novcem

Situacija se zaokreće u slučaju Epic Games vs Apple.

Iako je sud uspeo da spreči kolateralnu štetu nad brojni developerima koji koriste Unreal endžin za razvoj iOS igara, situacija u sukobu dveju američkih kompanija se ne smiruje.

Epic Games i dalje zahteva ono što je i kada je u avgustu pokrenuo tužbu, da Apple odustane od monopolističkih praksi u vidu velikog procenta koji uzima putem App Store, kao i da Fortnite vrati na iOS platformu. Apple ne posustaje, već je sada pokrenuo i kontratužbu.

Apple u toj tužbi navodi da “Epic pokušava da sebe predstavi kao modernog Robin Huda, a zapravo je kompanija koja ne želi da izdvoji nikakav procenat za ogromnu zaradu koju dobija od iOS platforme”. Dalje se navodi da ne treba nasedati na zahteve za specijalnim tretmanom koje Epic zahteva, već Apple traži nadoknadu štete i odustajanje od tužbe.

U tužbi se dalje navodi da Epic Games nije smeo pribegavati merama samopomoći, poput omogućavanja opcije za direktnu kupovinu V-Bucksa u Fortnite, kao i niza drugih postupaka kojima su prekršena pravila na platformi.

Apple je iskoristio priliku i da sebe opravda, te da nije monopolistička platforma, već da sve čini zbog postojeće konkurencije koja je opšte prisutna. Takođe, u tužbi postoji odgovor na svaku optužbu od strane Epic Gamesa i ostaje da se vidi reakcija druge strane, koja će ili nastaviti prepucavanje preko medija, ili će sačekati nastavak suđenja zakazan za 28. septembar.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top