PC

Ubisoft izgleda radi na AAAA(4A) igrama

Navikli smo na AAA klasifikaciju igara, kao naznaku da se radi o projektu sa visokim budžetom iza kojeg stoji veliki izdavač. Sa vremenom, pojavio se pojam AAA+, u vidu igara koje su dodatni profit sticale kroz dodatni sadržaj, ali je svima lakše bilo koristiti AAA ili blokbaster.

Izgleda da ćemo u budućnosti dobiti i 4A igre, AAAA, i prva kompanija koja će to uraditi bi mogla biti UbiSoft. Na Linkedin profilima zaposlenih u studijima u Berlinu i Parizu otkriven je upravo pojam AAAA igara, koje ova francuska kompanija razvija za next-gen uređaje.

Zanimljivo je da se kod dva zaposlena spominju dva potpuno različita projekta, od kojih je jedan jako poznat javnosti. Prvi projekat u pitanju je Beyond Good & Evil 2 koji dolazi tek nakon 2021. godine i opisuje se kao next-gen AAA igra sa otvorenim univerzumom. Drugi projekat je nenajavljena igra koja je u produkciji od prošle godine, ali nisu poznati detalji šta bi ona mogla nositi.

Objašnjenja nema zašto se ova dva projekta klasifikuju od strane Ubisofta kao AAAA igre, ali kod Beyond Good & Evil 2 to može biti zbog ogromnog sveta igre koji će zapravo biti jedan ceo univerzum i visokog broja detalja.

Potrebno je uzeti u obzir da to još uvek nije u potpunosti priznato od strane ostalih developera, ali bi lako moglo biti, pogotovu za naslove kao što su The Elder Scrolls VI i GTA 6

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top