PC

Preveliki zalogaj – Microsoft pokušao da kupi Bungie i Destiny franšizu, ali odustao zbog cene

Update: Direktor studija Bungie, Pit Parsons, odgovorio je na jedan od tvitova u kojima se spominje da je Microsoft pokušao prisvajanje studija Bungie sa izjavom da navodi nisu tačni. Link do tvita.

Microsoft i THQ Nordic su dve kompanije koje u prošlim godinama aktivno rade na proširenju broja studija koje imaju u vlasništvu, i ne pokazuju znake stajanja po tom pitanju.

THQ Nordic je više fokusiran na manje poznate developere, dok Microsoft generalno gleda “krupnu ribu”, sa poznatim franšizama za sobom. Ipak, izgleda da je jedan studio za američku kompaniju bio preveliki zalogaj, pošto putem glasina saznajemo da se od kupovine odustalo zbog velike cene konzole.

U pitanju je studio Bungie, najpoznatiji po Destiny igrama, a kako navodi jedan od kredibilnijih insajdera u industriji igara, Džef Grub, Microsoft je u nekoliko navrata pokušao da Bungie dovede pod okrilje Xbox Game Studios grupe, ali bez uspeha. Ti pokušaji su prošli neuspešno zato što Microsoft nije ponudio pravu cenu, ali nije otkriveno o kojoj je tačno sumi reč.

Ovim prisvajanjem, Microsoft bi dobio značajno pojačanje ponude igara, ali to nije ostvareno barem za sada. Pošto do sada nije bilo uspeha, to ne znači da Microsoft neće biti uporan i u budućnosti, tako da se možda i ponudi ta prava cena. Druga zanimljiva stvar koja leži iza ovih glasina je da je Bungie ponovo raspoložen da se vrati na stari sistem, pošto je tek prošle godine raskinuo burno partnerstvo sa izdavačem Activision.

Ovo dolazi kao dosta zanimljiva informacija, pogotovu kada se uzme u obzir da je Microsoft ranije planirao da kupi Warner Bros diviziju za čak 4 milijardi dolara, pre nego što je AT&T odustao od prodaje.
Pre će biti da je Microsoft gledao šta dobija zauzvrat, pa mu se Bungie samo sa Destiny franšizom(za sada) nije dopao.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top