Nintendo Switch

Prototip Super Mario Bros. 3 prodat na aukciji za $31,000

Završila se aukcija retkog prototipa igre Super Mario Bros. 3. Posle 28 dana, licitacija je stala na $31,200.00. Na NES ketridžu možemo da vidimo reklamu za Kid Icarus igru kao i tri rupe gde je prikačen EPROM (memorija koju programeri koriste za testiranje igre). Wata Games (sajt za ocenu stanja retkih igara) je potvrdio da je ovaj retki komad istorije legitiman, a kao ocenu njegovog stanja dali su oznaku ‘’PRO’’.

Pored samog ketridža, kolekcionarima je takođe zanimljivo i šta krije EPROM, jer su programeri uglavnom preko njega koristili softver u ranim danima testiranja igrica. Sam čip sadrži verziju igre pre nego što je zvanično izašla a na EPROM se može videti datum iz Februara 1990. Tim koji ocenjuje funkcionisanje same igre, je ocenio igru kao ‘’prenagljenu’’, što bi značilo da je tim žurio ne bi li igra izašla na vreme.

Heritage Auctions, koji je održao aukciju, je prokomentarisao da im je ovo prvi Nintendo prototip koji su imali na aukciji a koji je kasnije razvijen. Interesantno je i to da Nintendo nije reagovao u ovoj situaciji, jer je poznato da vole da kriju alat koji koriste njihovi programeri. 

Iako se cena uopšte ne čini mala, ovo nije igra koja je dostigla svemirsku visinu. Super Mario Bros. 3 neotvorena verzija ketridža je dostigla $38,400, nešto više od ovog prototipa koji je završio na 16. mestu liste najskupljih licitacija, u kategoriji video igara. Prvo mesto zauzima prototip konzole, nastao kada su Nintendo i Sony planirali da izbace zajedničku konzolu. Konzola koja nikad nije ugledala svetlost dana je dostigla $360,000 na aukciji. 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top