PlayStation 5

Soni ima keca u rukavu? Final Fantasy XVI bi mogao biti predstavljen na PS5 događaju

Nakon što je Microsoft izvadio svo naoružanje i otkrio detalje vezane za novu generaciju Xbox konzola, Soni je rešio da i on pokaže zube, ali ne na isti način, već kroz veliki događaj zakazan za ovu nedelju.

Nije tačno poznato šta će biti glavna tema događaja, pošto tvit najave otkriva samo da je događaj vezan za PS5 hardver. Fanovi naravno očekuju otvaranje procesa prednaručivanja, datum izlaska konzole kao i koliko će ih ona koštati.

Za sve te detalje neće biti potrebno 40 minuta vremena, koliko će predstojeći PS5 događaj trajati, tako da možemo očekivati još vesti od strane kompanije Sony, i to verovatno vezanih za video igre.

Jedno od potencijalnih iznenađenja koje Sony priprema može biti predstavljanje Final Fantasy XVI, 16. dela u čuvenom serijalu iza kojeg stoji Square Enix. O FFXVI se dosta govorilo ranije, a veruje se da je ovaj projekat nedavno ušao u fazu produkcije. Zanimljivo je i da je vest o PS5 događaju podelio Šinji Hašimoto lično, osoba koja je zadužena za Final Fantasy brend i ujedno producent na nekoliko igara.

Samo je pitanje vremena kada će se Final Fantasy XVI pojaviti, pošto Square Enix neće odustati od ovog brenda, pogotovu zahvaljujući popularnosti koju je zabeležio prethodnik, kao i rimejk Final Fantasy VII.

Postoji i šansa da će Sony otkriti nešto novo o planovima da Playstation igre dovede na PC, što bi svakako privuklo dodatno interesovanje igrača.

Dok čekamo na Playstation 5 događaj, koji će se održati u sredu, 16. septembra, u 22h po našem vremenu, pogledajte najnoviju TV reklamu kompanije Soni koju prati slogan “Igra bez granica”.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top