Kolumne

Ukupno vreme provedeno igrajući Fortnite duže od samog postojanja ljudske vrste

Neosporivo je da je Fortnite: Battle Royale najpopularnija igra današnjice, sa preko 350 miliona registrovanih igrača na svim platformama za koje je dostupan i sa aposultnim rekordom po broju konkurentnih igrača, koji prelazi 12 miliona.

Sasvim je logično da veliki broj igrača ima i dosta vremena provedenog igrajući Fortnite: Battle Royale, bilo da se radi o standardnim modovima igranja ili o Playground modu.

Vreme provedeno u najpopularnijim igrama bilo je tema najnovijeg izveštaja sa portala GAME, gde je sračunato koliko su ukupno vremena svi igrači proveli igrajući Fortnite, ali i druge igre, kao što je World of Warcraft, Overwatch, PUBG, FIFA, i ostale. Na ovom polju Fortnite: Battle Royale je apsolutni rekorder po broju ukupnih dana provedenih u igri, čak 3,8 milijardi dana(brojčano 3,802,500,000) što je jednako periodu od 10,4 miliona godina. Ovo vreme provedeno igrajući najbolje je porediti sa postojanjem ljudske vrste, koja je sa svim precima prisutna na Zemlji oko 6 miliona godina, a homo sapiens se pojavio pre oko 300,000 godina.

Nimalo naivna brojka, a čak i kada se uporedi sa drugim popularnim naslovima, Fortnite je daleko ispred. Podsećamo da se Fortnite pojavio krajem 2017. godine, a opet je u igri provedeno duplo više vremena nego u World of Warcraft, prisutnim još od 2004. godine – 2 milijarde dana naspram 3,8 milijardi.

Ostale igre sa liste nisu probile cifru od milijardu odigranih dana, ali to je možda i sa razlogom, pošto Fortnite: Battle Royale ima dosta faktora zbog kojih je ovoliko popularan.

Fortnite se pojavio u pravo vreme, kada je Battle Royale žanr igara bio na početku popularnosti i još uvek nije bio prenatrpan igrama tog tipa. Podsećamo, 2017. godine je najpopularniji naslov bio PUBG koji se naplaćivao po 30 dolara i bio je dostupan samo na Steamu(PC), Fortnite je došao kao potpuno besplatna igra sa sličnom formulom i pritom je bila dostupna za konzole.
Ono što je dalje doprinelo rastu popularnosti igre je ogromna podrška developera, Epic Games, koji je konstantno dodavao novi sadržaj, menjao pravila igre, i pritom ogranizovao specijalne događaje u znak dolaska nove sezone, gde se neretko menjao i čitav izgled mape. Da ne zaboravimo i razne događaje, poput koncerata, premijernog prikaza trejlera za nadolazeće filmove i slična dešavanja zbog kojih je Fortnite postao nalik društvenoj mreži.

Tek nedavno je igra pretrpela pad u broju igrača i to ne zbog slabljenja popularnosti, već zbog razmirica kompanije Epic Games i Apple, koje su dovele do toga da Fortnite bude uklonjen sa iOS platforme, bez naznake da će se uskoro vratiti.

Brojka od koje se zavrti u glavi. Koliko ste vi proveli igrajući?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top