Vesti

Igre će na Xbox Series S zauzimati 30% manje prostora nego na Series X konzoli

Kada je Microsoft zvanično predstavio dve konzole koje će biti deo nove Xbox serija, otkriveno je da će jedina razlika u igrama biti rezolucija. S konzola će imati 2K(1440p), a X 4K rezoluciju.

Ispod haube postojaće i razlika u vidu smeštajnog prostora, pošto će slabija konzola imati SSD sa 512GB, a moćniji Series X imaće 1TB. To je odmah izazvalo zabrinutost kupaca, da na Series S neće biti moguće smestiti dosta igara, pogotovu zbog sve većih tekstura.

Na svu sreću, Microsoft i za to ima rešenje i to prilično jednostavno. Igre će na Xbox Series S konzoli zauzimati trećinu, oko 30% manje prostora, nego verzija za Series X. To će biti moguće zahvaljujući paketu sa teksturama, koje će za slabiju konzolu biti u 1440p rezoluciji, a za SX će biti u 4K i samim tim će zauzimati više. Najprostije gledano, igra koja bi zauzimala 100GB na Series X, na Series S bi bila oko 70GB, što svakako nije malo, a igrači će na slabijoj konzoli opet imati 4K, zahvaljujući ugrađenom upscaling sistemu.

Nadamo se da će ovo važiti i za PC verzije igara koje dolaze od Xbox Game Studios developera, ali i ostalih, pošto će svakako značiti igračima da uštede prostor zaobilaženjem 4K tekstura.
Naravno, na ovaj način će dosta benefita imati i xCloud servis za strimovanje igara, pogotovu u vidu štednje na prenosu podataka za igrače koji igraju u nižoj rezoluciji.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top