PlayStation 5

Sony se izvinjava zbog haosa sa prednaručivanjem PS5, digital izdanje će biti manje dostupno

Najava datuma izlaska i cene Playstation 5 konzole, ujedno je i označilo početak procesa prednaručivanja, što se, blago rečeno, pretvorilo u pravi haos. Zbog nejasno definisanih vremena početka prednaručivanja za PS5, a ujedno i velikog interesovanja, mnogi kupci su izgubili šansu da obezbede konzolu za sebe, a da toga nisu bili svesni dok nije bilo prekasno.

Broj konzola koji je bio dostupan za prednaručivanja nestao je za jako kratko vreme kod svih velikih distributera, a konzole su planule i kod nas. Amazon je reagovao na ovo interesovanje izjavom da neće svi biti u prilici da konzolu dobiju istog dana kada je planirano da se ona pojavi, već će se to ostvariti kasnije, što nije obradovalo mnoge.

Nedostatak komunikacije kompanije Sony za brojne stvari vezane oko nove konzole, poput porasta cene i nepostojanja kompatibilnosti sa svim prethodnicima, i ovde je prisutan, zato što Sony nije napravio jasan plan početka prednaručivanja, a prodavci su sve pustili ranije. U ovom slučaju je Microsoft pametno postupio, pošto je jasno ozvaničio da će Xbox Series konzole postati dostupne za prednaručivanje od 22. septembra, dok bi svako ko ne poštuje to bio kažnjen.

Svi su sa pravom napali Sony zbog nastale zbrke, a čelnici su se naravno izvinili. Izjavljeno je da je prednaručivanje moglo proći dosta bolje, i da će u znak kompenzacije još konzola biti dostupno za prednarudžbu, ali tačan broj nije otkriven.

Ovo izvinjenje ispratio je i niz navoda da će dodatni broj konzola činiti standardno izdaje, koje je ujedno i za sto dolara skuplje od digitalnog. Navodi se da će dosta manje digitalnih konzola biti dostupno za kupovinu u narednom periodu, pošto je Sony napravio dosta više jedinica standardne konzole, a daleko manji broj digitalnih. Recimo, u nekoliko GameStop prodavnica je svega 24% činilo PS5 Digital izdanje.

Ovo je svakako nezgodno za potencijalne kupce, pošto je digitalno izdanje dosta pristupačnije, pogotovu u situaciji pandemije, a ujedno i veliki broj igrača planira kupovinu igara čisto putem digitalnih prodavnica, tako da im Blu-Ray čitač i dodatni trošak od 100$ neće biti primamljiv.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top