Vesti

Spider-Man: Miles Morales će zauzimati 105GB, a Demon’s Souls oko 60GB prostora na PS5 konzoli

Novi detalji ne prestaju da stižu o PS5 igrama, čak i nekoliko dana nakon što je Sony održao specijalni događaj.

Videli smo koliko će Playstation 5 koštati, da će next-gen igre biti nešto skuplje, koje će izaći istog dana sa konzolom, a sada smo saznali i koliko će neke od njih zauzimati.

Playstation 5 sa sobom donosi next-gen kvalitet grafike, igranje u 4K rezoluciji kao standard, a igre će sve to ispratiti, što sa sobom vuče i potrebu za više slobodnog prostora. Sada se saznalo koliko će neke od nadolazećih igara zauzimati prostora na SSD-u kapaciteta 825GB koji poseduje PS5(što je manje nego na Playstation 4 Pro).

Naravno, radi se o igrama koje će se pojaviti prvog dana sa novom konzolom. Spider-Man: Miles Morales će na PS5 konzoli zauzimati oko 50GB prostora, dok će edicija sa remasterom Spider-Man igre iz 2018. zauzimati čak 105GB. Kada se radi o Demon’s Souls rimejku, trebaće 66GB slobodnog prostora, što iako nije naizgled strašna cifra, može praviti problema za igrače koji žele smestiti dvocifren broj igara na konzoli.

Za ostale igre koje već znamo koliko zauzimaju na drugim konzolama, recimo za CoD Warzone, može se očekivati i do 200GB zahtevnosti, a Cyberpunk 2077, koji inače traži 70GB slobodnog mesta, će na PS5 zbog većih paketa sa teksturama verovatno zauzimati više.

Sa porastom veličine igara, nije samo smeštajni prostor kapacitet, pošto sve te igre treba skinuti, a sve zavisi od dostupne brzine interneta. Nije baš svakome svejedno da naizmenično briše i preuzima igru od 100GB kada mu se igra. Sony nudi i rešenje koje će koštati dodatni novac preko 400/500$, koliko treba izdvojiti za konzole, i to u vidu ekspanzionih kartica, koje će verovatno koštato preko 100 dolara, ako ne i jače. Ipak se radi o SSD-u velikih brzina.

Ovde je važno napomenuti da se još uvek ne koristi Unreal 5 endžin, koji u nešto širu upotrebu ulazi tek sredinom naredne godine. To bi moglo dodatno povećati glad nadolazećih naslova za prostorom, a za sada nema naznaka da će teksture više rezolucije manje zauzimati. Microsoft za Xbox Series S ima rešenje, gde će igre zauzimati 30% manje prostora nego na jačoj X konzoli.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top