PC

Endžin za The Elder Scrolls 6 dobio najveće osveženje još od Obliviona

Moćan potez kompanije Microsoft i kupovina developera Bethesda omogućila je da čujemo i neki novi detalj vezan za dugo iščekivani The Elder Scrolls VI.

Od najave pre par godina na E3 sajmu nismo dobili praktično nikakve konkretne detalje, ali je čuveni Tod Hauard povodom novog vlasinka otkrio sitni detalj.

Detalj se odnosi na Creation endžin koji Behtesda godinama koristi za svoje projekte i koji je praktično prisutan u The Elder Scrolls igrama još od Morrowind. Bethesda je na račun endžina u prošlosti dobila niz kritika, pošto ga je mahom samo blago prilagođavala i modernizovala za projekte kao što su Skyrim i Fallout 4.

Hauard je naveo da je Creation endžin dobio najveće osveženje i niz izmena, takozvani overhaul, još od izlaska četvrte Elder Scrolls igre, Oblivion. U endžin su dodate nove tehnologije i grafička unapređenja, koja će omogućiti kreiranje većih svetova i načiniće da novi naslovi budu u skladu sa ostalim koji izlaze za next-gen konzole.

To se pre svega odnosi na naslove koji će koristiti endžin i izlaze za PS5 i Xbox Series X/S, to su The Elder Scrolls 6, kao i Starfield, o kojem takođe vlada dugi period tišine, ako ne računamo leak od pre nekoliko meseci.

Nadamo se da će Microsoft kupovinom ubrzati rad na TES 6, i da će se igra ranije pojaviti nego što je planirano.

Što se tiče drugih detalja koji su sada otkriveni za The Elder Scrolls 6, to je potvrda da će se igra kada izađe naći od prvog dana putem Xbox Game Pass servisa, kao i drugi nadolazeći naslovi, poput Starfield.

Fanovi ne bi trebalo da strahuju od ekskluzivnosti kada se radi o blockbaster igrama iza kojih stoji Bethesda, pošto je Microsoft otkrio da će ispoštovati ranije dogovore kompanije sa drugima, kao i da ne planira da nadolazeće igre u potpunosti načini dostupnim samo za Xbox sisteme.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top