PlayStation 5

Microsoft će ispoštovati PS5 ekskluzivnost Bethesda igara Ghostwire i Deathloop

Objava da je Microsoft za 7,5 milijardi dolara kupio developera Bethesda došla je kao pravo iznenađenje u industriji, a nekako se čini kao i da je iznenadila članove prisvojene kompanije.

Da sve izgleda kao iznenađenje, govori detalj da su Bethesda i Sony prošle nedelje dodatno potvrdili saradnju u vidu toga da će igre Ghostwire: Tokyo i Deathloop biti PS5 ekskluzive.

Pošto je sada zvanično otkriveno da Microsoft u vlasništu ima ta dva naslova, pored brojnih drugih, očekivalo se da će se situacija preokrenuti i da bi naslovi postali dostupni i za Xbox, ili u potpunosti bili uklonjeni sa PS5 sistema.

Međutim, ništa od toga se neće desiti, već Ghostwire: Tokyo i Deathloop ostaju Playstation 5 ekskluzive, pošto će Microsoft ispoštovati dogovor. To je potvrdio vođa brenda Xbox, Fil Spenser, pošto je Bethesda dogovor sa Sonijem načinila pre kupovine.

Naslovi će biti vremenske ekskluzive i nakon nekoliko meseci, ili godinu dana, će se pojaviti i za druge platforme. Sa druge strane, što se tiče budućih igara koje će izaći pod okriljem kompanije Microsoft, one će izaći za Xbox i PC, kao i svi drugi naslovi, a da li će se pojavljivati i za druge konzole, zavisiće od slučaja do slučaja.

To su igre poput The Elder Scrolls 6 i Starfield, svemirske avanture koju je Sony takođe pokušao načiniti ekskluzivom, ali iz nekog razloga nije uspeo.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top