Vesti

Srbija je spremna za evropske kvalifikacije za 12. IeSF prvenstvo!

Posle dvomesečne IRL sezone koju vam je organizovao RUR, Srbija može da se pohvali svojim predstavnicima u igrama PES 20, Tekken 7 i Dota 2, koji će braniti boje naše zemlje na evropskim kvalifikacijama za 12. IeSF prvenstvo. To su Stefan ”Kepa” Slavković za PES 20, Vlada ”Coldheart” Stanković za Tekken 7 i Team Serbia za Dotu 2.

Svaka igra je imala po dve runde kvalifikacija, čiji je vrhunac bilo veliko finale, gde su se takmičili najbolji srpski gejmeri. Do finala je došlo 8 Tekken igrača, 8 PES igrača, kao i 4 Dota 2 ekipe. Odlučujući turnir se održao za vikend, 19. i 20. septembra, a prenos je bio emitovan na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu.

Prvo smo imali priliku da pratimo PES, gde su nas Stefan ”Kepa” Slavković i Marko “Roksaczv22” Roksić zasenili svojim veštinama u ovom virtuelnom fudbalu. Posle veoma napetih utakmica, i ova dva igrača su ušla u okršaj, iz koga je Kepa izašao kao pobednik, i još jednom postao srpski PES reprezentativac. Kepa je predstavljao Srbiju i na prošlogodišnjem prvenstvu u Seulu, gde je završio sa top 8 plasmanom.

pes-irl2020-finale1-kepa2-srb

Detaljniji pregled PES finala pogledajte OVDE, a snimak pogledajte OVDE

Došao je red i na Tekken. U ovom finalu smo mogli da uživamo u neverovatnim borbama koje nam je priredio Vlada ”Coldheart” Stanković. Posle napetog lower bracket putovanja, Vlada je u finalu uspeo da savlada Nikolu ”Void” Đurovića, i ponovo ostvari priliku da predstavlja Srbiju na svetskom IeSF prvenstvu. Naime, Vlada je bio naš predstavnik i prošle godine u Seulu, gde je takođe ostvario top 8 plasman.

klan-rur-tekken-vlada1-srb

Detaljniji pregled Tekken finala pogledajte OVDE, a snimak pogledajte OVDE.

Na kraju smo imali priliku i da pratimo Dota 2 mečeve, gde smo mogli da vidimo još poznatih lica. Naime, nad sastavom Carl Johnson su trijumfovali momci iz ekipe Team Serbia, koji su nas, uz nekoliko izmena, takođe predstavljali na 11. IeSF prvenstvu.

Team Serbia su:

  • Ivan “IgnItableS” Spasić
  • Ivan “Monti” Timotijević
  • Nenad “grizine” Lukić (Kapiten)
  • Nikola “Nikolica” Mihajlović
  • Aleksandar “Alexxo” Diklić

Detaljniji pregled Dota 2 finala pogledajte OVDE, a snimak pogledajte OVDE.

RUR bi želeo da se zahvali svim takmičarima koji su nam omogućili ove fantastične mečeve, i da im poželi sreću na predstojećim evropskim kvalifikacijama, koje će se održati 20. oktobra.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top