Vesti

1 TB dodatnog prostora za Xbox Series X će koštati 200 dolara

Konzole nove generacije, Playstation 5 i Xbox Series X, imaće izuzetno moćan hardver sa naprednim tehnologijama koje će tek postati dostupne kod PC publike, ali je i sa jedne i druge strane dostupna prilično skromna količina slobodnog prostora.

PS5 će imati SSD od 825GB, a pošto je već otkriveno koliko će igre zauzimati na novoj konzoli, postoji bojazan da je to malo. Xbox Series X ima SSD od oko 1 TB, dok će Series S imati 500GB prostora, ali će u znak kompenzacije igre zauzimati manje.

Na ovaj način, vidi se da će proširenje prostora sa ekspanzionim karticama biti prilično popularno, a ujedno će biti dobar izvor dodatnih prihoda za obe kompanije.

Ekspanzione koje će deliti istu brzinu kao SSD u konzolama i neće biti nimalo jeftine, pogotovu kada je u pitanju Microsoft, pošto je otkriveno da će dodatna memorija za novu konzolu koštati oko 200 dolara. Cena se odnosi na kapacitet od 1TB, dok će ostatak specifikacija biti isti kao i kod ugrađenog SSD-a.

Cena od 200 dolara je prilično jak udarac na budžet igrača koji žele da što više igara smeste u svom novom ljubimcu. Sony još uvek nije otkrio koliko će dodatni prostor za PS5 koštati, ali cena će verovatno biti dosta slična kao kod konkurenta.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top