PC

Amazon najavio servis za strimovanje igara nazvan Luna

Dugo najavljivani servis za strimovanje igara iz oblaka kompanije Amazon zvanično je predstavljen.

Ovo dolazi kao iznenađenje, pošto iz Amazona nije stigla nikakva ranija zvanična objava, ali sada saznajemo sve bitne detalje. Servis će se zvati Amazon Luna, ranije poznati kao Project Tempo, i u srži nosi istu ideju kao već pokrenuti konkurenti, pružanje užitka u igrama nezavisno od toga kakav se hardver poseduje i bez potrebe za preuzimanjem igara.

Naravno, razlika u odnosu na ostale servise ima. Umesto pružene jedne kolekcije naslova, kao kod Xbox Game Pass, ili individualne kupovine igara kod Google Stadia, ovde će se korisnici pretplaćivati na takozvane kanale. Svaki kanal će doneti određenu listu naslova koje će biti moguće igrati.

Za sada nema mnogo detalja o postojećim kanalima. Znamo samo za Luna+ kanal koji daje pristup mešanoj biblioteci, a najavljen je i Ubisoft kanal, gde će pretplatnici od prvog dana imati pristup nadolazećim igrama.

Amazon Luna ima podršku za igranje mišem i tastaturom, sa podešavanjima u 1080p/60FPS, dok 4K podrška tek stiže.

Što se tiče dostupnosti ovog servisa, igrači u SAD se već mogu prijaviti za rano testiranje servisa. Cena Luna+ kanala će biti 6$ mesečno, a cene i drugi kanali nisu poznati.

Za sada nije poznato kada će se Luna pojaviti u drugim krajevima planete, ali biće zanimljivo videti kako će se izboriti sa konkurencijom.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top