Vesti

Xbox Series S već pojeftinio u Japanu, a ujedno je i rasprodat

Japan je izuzetno teško tržište za Xbox brend. Ova država Dalekog istoka dom je Playstation i Nintendo konzolama, pa se američki Xbox nekako tu smatra uljezom.

Iako je Playstation 5 na putu da se 12. novembra pojavi u Japanu, Microsoft ipak pokušava a što bolje prođe u ovoj državi. Kako bi to uspela, američka kompanija ovoga puta u rukavu ima Xbox Series S konzolu, kojoj Soni ne može parirati po ceni, a ona je pritom i snižena a da nije ni izašla.

Kako bi što više privukao potencijalne kupce, Microsoft je već na samom početku procesa prednaručivanja rešio da cenu dodatno snizi. Sniženje je za oko 3000 jena, pošto Xbox Series S neće koštati 33.000 jena(313$) kao što je planirano, već 30.000(285$).

Svako sniženje je dobrodošlo za kupce, a u Japanu je to izgleda prihvaćeno sa velikim interesovanjem, pošto su konzole planule sa pokretanjem procesa prednaručivanja. Svi veći prodavci u Japanu, kao što je Amazon Japan, u roku od 20 minuta rasprodali su sve Xbox Series konzole.

Xbox brend je u prošlosti relativno loše prolazio u Japanu, ali veliko interesovanje za konzole prikazuje da Series konzole imaju prilično dobar start, što moglo značiti dosta potencijala za Microsoft i tržište koje raste veoma brzo.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top