PC

Electronic Arts promoviše loot kutije u katalogu za igračke

Electronic Arts već duži period prati niz kontroverzi vezanih za loot kutije u igrama, što je za rezultat imalo dosta negativnih reakcija igrača i čelnika država koji su pokrenuli proces zabrane sistema koji podsećaju na kockanje.

Nakon debakla sa mikrotransakcijama i loot kutijama u Battlefront 2, Electronic Arts kao da je pokušao da se udalji od tih sistema, ali i dalje ne u potpunosti i ne uspešno.

Najnovija kontroveza vezuje se za Electronic Arts, loot kutije i promociju istih u katalogu namenjenom deci. U katalogu sa igračkama nalazi se reklama ovog izdavača za FIFA igru, gde se deca podstiču da koriste virtuelnu valutu u sportskoj igri za otvaranje Ultimate Team paketića sa kartama fudbalera.

Paketi koji se promovišu u spomenutoj reklami u katalogu sa igračkama namenjenim deci su označeni kao loot kutije, pošto nije poznato šta je moguće dobiti u svakom paketu, već se sve prepušta šansi, iliti randomizaciji. Paketi otvaranjem daruju fudbalere sa kojima se gradi Ultimate Team predviđen za dalje takmičenje u virtuelnim ligama.

Mnoge organizacije i državni zvaničnici ulaži napore da mlada lica zaštite od izlaganja loot kutijama i drugim sistemima koji predstavljaju kockanje, a ostaje da se vidi kakva će biti njihova reakcija na ovaj potez izdavača Electronic Arts.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top