Vesti

WWE i 2K Games na sudu zbog tetovaža

Loša prodaja i nezadovoljni igrači nisu jedino što muči WWE igre i izdavača 2K Games, pošto je pristigla tužba zbog nedozvoljene upotrebe tetovaže u igri.

Radi se o tetovažama rvača Rendija Ortona koje su jasno vidljiva u igri, iako su svi likovi polu-goli, a delo je umetnika Ketrin Aleksandar, koja je pokrenula tužbu. Kao razlog se navodi kršenje kopirajta, pošto je tetovaža reprodukovana i prikazana unutar igre.

2K je tetovaže implementirao kako bi likovi izgledali što vernije verzijama iz stvarnog sveta, ali zbog toga sada ide na sud. Pošto se radi o samom početku procesa, još uvek nije najjasnije kako će proteći suđenje i da li će 2K biti primoran da pruži naknadu.

Ovo nije prvi put da je 2K Games tužen zbog tetovaža u video igrama. Setimo se slučaja iz 2016. godine, kada jedan tatoo studio pokrenuo sudijski postupak sa potraživanjem naknade zbog prisustva tetovaža u NBA 2K16.

Generalno gledano, developeri u svim video igrama moraju obratiti pažnju na tetovaže karaktera, pošto kod poznatih ličnosti iza tetovaža stoje svetski poznati majstori koji na svaki način žele da sačuvaju svoj rad.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top