PC

Dobar start za Playstation ekskluzive na PC-u – Horizon Zero Dawn prodat u preko 716.000 kopija

Ova godina se za kompaniju Sony može nazvati istorijskom, to ne samo zato što donosi potpuno novu konzolu sa raznolikim blagodetima nove generacije, već zato što je ove 2020. po prvi put dovela svoju ekskluzivu na drugu platformu, i to PC.

Naravno, u ovom slučaju ekskluzivnosti mislimo na franšize koje Sony ima direktno u svom vlasništvu, kao i studio koji stoji iza igara. Takozvane first-party ekskluzive.

Horizon Zero Dawn je imao tu čast da bude prvi naslov koji je nakon više godina na PS4 sistemu došao i na PC. Izlazak igre u avgustu prošao je blago turbulentno zbog niza nestabilnosti, bagova i pucanja igre, što je blago pokvarilo radovanje igrača.

Iako su možda problemi smanjili interesovanje, oni nisu sprečili dobru prodaju za Horizon Zero Dawn na PC platformi. Ova naučno-fantastična avantura je tokom prvog meseca na Steamu i Epic Games Store prodata u preko 716.000 kopija. Iako nije jača od milion, i nije blizu hit naslova Fall Guys, Horizon Zero Dawn označava sasvim solidan početak za kompaniju Sony. Ako se broj prodatih kopija digitalnim putem prevede u novac, uzevši u obzir da igra košta 50 dolara, to je oko 35 miliona dolara zarade. Nimalo naivna cifra.

To je samo prvi mesec, a Horizon Zero Dawn će nastaviti da se prodaje na PC-u i u daljem periodu, i to možda još bolje, pošto je developer otklonio većinu problema, a predstoje i jesenji popusti na Steamu.

Ovo je dobar znak za igrače, pošto će Sony definitivno još svojih ekskluziva dovesti na PC, baš kao što planira. Jedna od njih biće i Demon’s Souls Remake, ali je Sony to pokušava da sakrije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top