Vesti

Glavna razlika između Xbox Series X i Series S je rezolucija, 4K naspram 1440p

Microsoft je sada ozvaničio obe konzole koje priprema za narednu generaciju, i otkrio je sve u vezi cene, hardvera i datuma izlaska. Xbox Series X i Series S izlaze istog datuma, 10. novembra što treba započeti potpuno novu eru kod video igara.

Obe konzole će se razlikovati po ceni, Seris S će koštati 300 dolara, a Series X će koštati 500 dolara, što su preporučene cene od strane proizvođača. Pored cenovne razlike, konzole nose drugačija osobine “iznutra”, zbog čega smo pomislili da se radi o značajnim izmenama u kvalitetu prikaza i sličnom.

Dok će se hardver blago razlikovati kod Xbox Series S, u vidu slabijeg SSD-a i grafičkog čipa sa 4 TFLOPS-a(umesto 12), glavna razlika koju će igrači videti na ekranu tiče se rezolucije prikaza. Xbox Series S će kao glavnu rezoluciju imati 1440p sa prikazom od 60 sličica u sekundi(FPS), dok će snažniji Series X igre prikazivati u 4K/60FPS. Obe konzole imaju mogućnost da FPS podignu do 120, a tu je i opcija za povećanje rezolucije, pošto kod Series S postoji mogućnost za upscaling na 4K, a Series X je 8K-ready konzola.

Džejson Ronald, jedan od čelnika kada se radi o razvoju Xbox konzola, navodi to kao glavnu razliku, dok će nivo detalja i moderne grafičke tehnologije biti prisutne kod obe konzole, bez ograničenje. Ovo je u suštini dobra vest ako nemate 4K monitor/TV, pošto se onda kao daleko bolji izbor nameće Xbox Series S konzola sa cenom od 300 dolara.

Detalje o hardveru koji sačinjava Xbox Series S i različitosti za moćnijim bratom možete pogledati u videu ispod.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top