Meridian
PC

Karantin za varalice – U igri Fall Guys sve varalice se smeštaju na zaseban server

Fall Guys: Ultimate Knockout je igra koja je za jako kratko vreme postala planetarni hit, sa velikim interesovanjem igrača za učestvovanje u mečevima nastalim po uzoru na japanske emisije.

Popularnost ovog naslova privukla je i neželeni faktor – varalice. Igrači koji krše pravila i kvare iskustvo takmičenja za ostale su postali sve prisutniji, gotovo da nije bilo meča a da nema barem jedne varalice.

Od developera Mediatonic se već uporno traži pomoć i rešenje za problem koji je nastao iz razloga što od samog početka ne postoji program koji bi detektovao varalice. Ali zapravo, program za detekciju varalica postoji od samog početka, samo što developeri to nisu želeli da otkriju, barem do sada.

U izuzetno dugačkom nizu objava na Twitter profilu igre postavljena je priča iza varalica i jednog kreativnog rešenja osmišljenog za sve koji krše pravila. Mediatonic nije želeo da momentalno banuje varalice iz igara kada ih otkrije, već da se malo pozabavi njima.

Svaki otkriveni čiter bio bi poslat na Ostrvo Varalica(Cheater Island), posebni server namenjen samo za one koji krše pravila. U početku, što nije dugo potrajalo. Na serveru nije bilo dovoljno igrača da se započne meč, ali kada je broj varalica porastao zabava je počela.

To je rezultiralo u mečevima gde učestvuju samo varalice, što je dao prilično urnebesne rezultate, kao što možete videti ispod. Čak su i varalice sa “ostrva” slale žalbu developeru kako su mečevi prepuni istih.

Klipova na internetu sa svim ovim ima dosta, ali ih nažalost neće biti više, pošto je ostrvo zatvoreno, i počinje se sa banovima, za koje će biti zadužen Easy Anti-Cheat softver.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

To Top