Vesti

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, podržava razvoj esporta u školama

Esport je postao sastavni deo današnjice, sa rastućim brojem turnira koji se svakodnevno održavaju, a zahvaljujući aktuelnoj situaciji, ovaj segment uopšte nije omelo takmičenje na distanci. Mnoge zemlje su već prihvatile esport, sa stipendiranjem studenata, i brojnim turnirima, što je i kod nas slučaj zahvaljujući RUR-ovcima.

Rusija nije toliko otvorena zemlja kada je podsticaj za razvoj kulture esporta kod mladih, pošto se video igre i dalje opisuju kao nešto loše. Iako Rusija važi za državu koja je pri samom vrhu sa kvalitetnim igračima i ekipama, esport nije generalno priznat, pogotovu kada se gleda na mlade u školama.

Predsednik ove države, Vladimir Putin, podržao je razvoj esporta u školama, i to pre svega ideju da se takmičenja u video igrama održavaju u školama. Putin ideju podržava sada kada su se deca vratila u škole, sa rečima da je zabranjivati esport u školama “štetno, a pre svega nemoguće”.

Predsednik je naveo da esport u školama može dovesti brojne benefite, što se videlo u prošlosti, pošto su deca koja igraju video igre dosta snalažljivija u rešavanju problema. Navedeno je da je potrebno podržati proces implementacije esporta u školama, kao i da postoji ogroman potencijal za održavanje turnira na regionalnom i internacionalnom nivou.

Naravno, Putin je upozorio da se mora obraćati pažnja i na negativne posledice koje video igre mogu vući sa sobom, kao što je previše eksplicitni sadržaj i ekscesivno igranje.
Podršku o uvođenju esporta u školama prihvatili su mnogi ruski esport igrači iz ekipa poput Virtus.pro

Samim tim, deca u Rusiji bi mogla umesto na takmičenje iz geografije i matematike, mogla ići na LoL turnire, što zapravo i ne zvuči tako loše.

Izvor: Vesti.ru

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top