Meridian
PlayStation 5

Sony sada navodno smanjuje obim proizvodnje Playstation 5 konzola

Sony se priprema da uskoro otkrije neke potpuno nove detalje vezane za nadolazeću Playstation 5 konzolu, i svi fanovi očekuju upravo taj događaj kako bi saznali nove detalje, poput cene i datuma početka prednaručivanja.

Međutim, japanska kompanija ima određenih problema, koji su je primorali da smanji ranije ambicije po pitanju planiranog broja proizvedenih konzola.

U najnovijem izveštaju sa portala Bloomberg, otkriveno je da je Soni smanjio broj Playstation 5 konzole koje planira da proizvede do kraja tekuće fiskalne godine, 31. marta 2021. i to za 4 miliona. Problem je nastao zbog lošeg i nestabilnog toka produkcije čipa za konzolu, gde je prozivodnja smanjena za čak 50%. Pad prozivodnje jednog dela Playstation 5 konzole automatski smanjuje i mogućnost kompletiranja proizvoda, tako da je Soni bio primoran da smanji broj.

Ovo dolazi nakon što je pre par meseci proizvodnja udvostručena za 2020. godinu, ali se nadamo da novo smanjenje neće značajno uticati na dostupnost konzola tokom praznika, kao ni na cenu.

Zanimljiva vest stigla je istog dana, koja otkriva da će Sony avionima isporučivati Playstation 5 konzole na tržište Sjedinjenih Država. Navodno je već rezervisano 60 letova kako bi se na vreme isporučio dovoljan broj konzola i time pokrila povećana potražnja, što inače ne bi bilo moguće da je transport vršen brodovima, kao što je ranije bio slučaj.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

To Top