PlayStation 5

Sony zvanično potvrdio da Playstation 5 ne podržava igre sa PS1, PS2 i PS3 konzola

Iako su se fanovi nadali da će Playstation 5 generacija konzola doneti funkciju kompatibilnosti sa igrama iz svih prethodnih generacija, Soni ipak nema te planove.

Japanska kompanija u prethodnom periodu nije zvanično najavila backwards-compatibility sa prethodnim Playstation konzolama, a i ranije glasine od strane Ubisofta su otkrile da toga neće biti.

Na nedavno održanom Playstation 5 događaju bilo je dosta uzbudljivih najava, ali je sve to obeležilo i ne tako spretno zaobilaženje ključnih detalja vezanih za novu generaciju. Soni je tek nakon događaja otkrio da će PS5 igre biti skuplje, kao i da će prvobitno najavljene next-gen igre izaći za četvorku, a opovrgao je i jasnu najavu da Demon’s Souls Remake izlazi na PC.

Isto tako tada se nije spominjala kompatibilnost sa naslovima sa PS1, PS2 i PS3 konzola, vođa kompanije Džim Rajan je u kasnijem intervjuu rekao da igrači na PS5 neće pokretati igre sa starih konzola, već će kompatibilnost postojati samo sa PS4.

To smo i videli, u vidu predstavljanja PS Plus kolekcije, sa oko 18 naslova, pretežno ekskluziva koje dolaze sa PS4 sistema, što znači da neće većina biti kompatibilna od prvog dana.

Ovo je dosta drugačiji pristup u odnosu onog koji ima Microsoft, gde će na Xbox Series konzolama od prvog dana biti dostupno na hiljade naslova iz svih prethodnih generacija. Možda ovo jeste razočaravajuća vest za one koji su odrastali uz Playstation logo na ekranu, ali biznis model japanske kompanije je takav. Svakako se više isplati prodavati remake verziju igara, nego omogućiti igračima da obrišu prašinu sa diskova i ubace ih u novu konzolu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top