PC

Stiže novi free to play naslov od kreatora Halo igara – Scavengers

Dobre vesti za ljubitelje free to play igara nastavljaju da stižu. Nakon što je najavljena na davnom Game Developers Conference 2018. gemplej i više informacija o novoj igri, skromnog ali iskusnog tima koji je radio na naslovima poput Halo 4 i Halo 5: Guardians je konačno predstavljen široj publici.

Scavangers razvija mali studio Midwinter Entertainment, ali sa impresivnim rezimeom. Pored već pomenutih naslova, neki od glavnih ljudi ovog tima bili su deo čuvene 343 Industries koja je radila i na franšizama poput Def Jam i NBA Street. Pa koji je onda plan tima koji posle dugo godina u industriji konačno ima odrešene ruke i finansije da napravi igru kakvu želi?

Scavengers je jednostavno rečeno, strateško bojište za preživljavanje. U ovoj akcionoj pucačini igrači će biti podeljeni u timove od tri igrača, i pokušavati da prežive i dominiraju u sandbox mapi koja je napravljena da podrži PVE i PVP hibridni stil igre. Naša planeta okovana je ledom, a da stvar bude još i gora, asteroid koji je pao doneo je sa sobom virus i neopisiv horor. Sve nas je manje i manje, a Majka, AI zaštitnica, čuva one koje su ostali. Želimo da nađemo lek ali Majka želi nešto više. Ne preostaje nam ništa drugo nego da je slušamo. Moramo se boriti jedni za druge, jedni protiv drugih i za budućnost naše vrste.

Igra planira da sebe predstavi kao kompetitivnu pucačinu. Vaš cilj je da skupite više podataka od suparničkih ekipa i preživite. Sve ostalo je na vama. Možete pratiti igrače po tragovima u snegu, manipulisati divlje životinje da zagorčaju život igračima i AI protivnicima, koristite snežne oluje i skloništa u svoju korist, prikradati se kampovima ili jednostavno uletiti kao poslednji akcioni heroj. Kreatori su ovo nazvali ‘’igrač protiv okruženja protiv igrača’’, gde kreativnost vodi ka pobedi.

Žestoke snežne oluje, mučna glad, smrtonosni pljačkaši i mutirana stvorenja čine da na svakom koraku opstanak vašeg tima visi o koncu. Samo uz pomoć dobre navigacije, skupljanjem resursa i napredovanjem vaših veština imaćete šanse da se uspešno izučete sa planete. Moći ćete da birate različite klase karaktera, podešavate svoju opremu i izgradite nepobediv tim sa kojim možete da nadigrate vaše protivnike. Prilagodljivost je vaše najveće oružije u Scavengers. Između partija otključavaćete blueprint-e i upgrade-e, pomoću kojih ćete moći da skupite još bolje arsenale. A ako i to zakaže, uvek možete nekoga da pregazite sa jednim od vozila u igri.

Naslov je definitivno mešavina nekoliko žanrova. Primećujemo elemente battle royal igara, survival-a i crafting igara a sve to pratimo iz treće perspektive. Kreatori su obećali da će igra često biti ažurirana novim sezonskim ciljevima, modovima, karakterima, neprijateljima, lokacijama i sličnim stvarima. Dakle, post apokaliptični naslov neće biti zamrznut u vremenu, već će se kontinuirano menjati i razvijati. Early Access je najavljen za prvi kvartal 2021, a za vas koji ne možete da izdržite do tad predlažemo da se prijavite za playtest. Požurite jer je sledeći zakazan za vikend 18-20. Septembra. Scavangers stiže na Xbox One, PC i PS4.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top