PC

Xbox Game Pass servis dostigao 15 miliona korisnika

Xbox Game Pass servis nastavlja da raste i to prilično velikom brzinom.

Microsoft je u aprilu ove godine otkrio da pretplatnički servis na PC i Xbox platformama broji 10 miliona pretplatnika, a sada je otkriveno da je broj porastao na čak 15 miliona. To je povećanje od 5 miliona za svega 5 meseci. Objava dolazi zajedno sa kupovinom kompanije Bethesda, čime ponuda naslova u Xbox Game Studios grupi postaje još jača.

Izuzetna popularnost Game Pass servisa ne čudi, pošto je ponuda igara ogromna i nastaviće da raste. Čak i nakon povećanja cene za PC korisnike, servis je opet izuzetno primamljiv. Broj igara je zahvaljujući priključenju igara izdavača Electronic Arts porastao na preko 150, a pored redovne ekspanzije, influks novih jakih naslova očekuje se u novembru kada se Xbox Series X/S konzole budu pojavile.

U narednih nekoliko meseci će se sigurno zabeležiti značajni porast korisnika, kako zbog novih igara tako i zato što postaje dostupan na novim platformama.

Zanimljivo je da Microsoft sam govori kako Xbox Game Pass ne donosi dosta profita za sada, ali će nastaviti sa širenjem i obogaćivanjem servisa zarad povećane pristupačnosti igračima, a ujedno je primećeno i da developeri koji svoje igre donesu na servis beleže veću zaradu na drugim platformama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top