Vesti

Xbox Series X igre učitava 80% brže nego Xbox One X

Polako ali sigurno se približavamo dolasku najnovije generacije konzola. Svi detalji su manje-više poznati, pa tako ostaje samo da vidimo kako one funkcionišu u praksi. 

Microsoft je već razdelio Xbox Series X konzole medijima baziranim na tlu Sjedinjenih Država za prve utiske, a pošto je nova generacija konzola kompatibilna sa svim prethodnim naslovima objavljenim za ranije Xbox konzole, bilo je prilike isprobati razne naslove.

Portal GameSpot, preuzeo je zadatak da bolje ispita glavne funkcije Xbox Series X konzole koje trebaju obezbediti više gejminga a manje čekanja. Tu primarnu ulogu ima brzi SSD kapaciteta 1TB, kao i Quick Resume funkcija.

U testu koji je sprovela ekipa sa ovog portala, zabeleženo je da Xbox Series X igre učitava čak 80% brže nego Xbox One X. Test je naravno rađen sa istim igrama na obe konzole, pa je primećeno da se ogromni svet u Red Dead Redemption 2 učitava za svega 38 sekundi na Series X, dok je na One X potrebno preko 2 minuta čekanja. Za Control treba svega 10 sekundi na novoj, dok kod prethodne učitavanje traje gotovo minut. To su samo neki od primera i ostatak možete videti ispod.

Što se tiče Quick Resume funkcije, ona omogućava lako skakanje iz igre u igru, bez potrebe za ponovnim učitavanjem tekstura, već se jednostavno nastavlja gde je stalo. Tester je uspeo da čak 6 igara bez problema uključi u Quick Resume sistem i prelazak iz jedne u drugu igru je trajao oko 5 do 8 sekudni, što je dosta brže od ponovnog otvaranja i učitavanja igre.

Ove cifre su više nego impresivne, pogotovu kada se uzme u obzir da se radi o igrama koje nisu optimizovane za Xbox Series X. Igre koje se budu pojavile kao ekskluzive ili specijalno optimizovane bi mogle imati još brža vremena učitavanja, ali to ćemo videti tek kada konzola izađe početkom novembra.

Nadamo se da vam preplitanje Xbox One X i Xbox Series X nije bilo preterano zbunjujuće. Mnogima jeste pa su zato greškom bili naručili staru konzolu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top