PC

Zahvaljujući remasteru grafike, Warframe će zauzimati manje prostora

Trenutno je izuzetno aktuelan trend rasta veličine igara, zbog čega je igračima potrebno sve više slobodnog prostora, kojeg je teško naći.

Igre kao što je Call of Duty: Warzone zauzimaju 200 GB, Cyberpunk 2077 na svu sreću neće dostići tu cifru, ali igrači i dalje strepe od toga koliko će next-gen igre zauzimati prostora na hard diskovima.

Sa druge strane imamo studio Digital Extremes, koji je najavio da radi na smanjenu veličine za kooperativnu besplatnu pucačinu Warframe. Warframe će na platformama za koje je dostupan zauzimati manje prostora nego ranije, što će doći zahvaljujući remasteru grafike, odnosno tekstura u igri.

Zanimljivo, Warframe će sa nadolazećim apdejtom, prigodno nazvanim The Great Ensmallening, izgledati bolje nego do sada, a opet neće zauzimati više, što nije viđeno u mnogo igara do sada. Ovo je moguće zahvaljujući prelasku na novu tehnologiju kompresije fajlova.

Sa apdejtom koji dolazi naredne nedelje, Warframe će zauzimati oko 6,6GB manje prostora, dok će i na drugim platformama biti slično. Jedino što je negativno je da morate taj apdejt zauzima 6,5GB. Novi apdejt će doneti remasterizovane teksture, čime će se stare ukloniti iz igre i eto oslobođenja prostora.

Naravno, ovo je samo početak, pošto su developeri otkrili da u planu imaju da oslobode do 15GB prostora, čime će igra postati dosta zgodnija za instaliranje na SSD-u. Kada kompletan proces kompresije bude završen, Warframe bi umesto 40GB, koliko trenutno zauzima na Steamu, mogao zauzimati samo 25GB. Odlična stvar.

Više detalja o procesu i poređenje izgleda trenutnih i nadolazećih tekstura možete pogledati na ovom blogu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top