Vesti

Zvanično predstavljena Xbox Series S konzola, next-gen performanse za 300 dolara

Gomila detalja je nedavno otkrivena za drugu konzolu koja je planirana kao deo nove Xbox generacije, zbog čega je Microsoft rešio da prekine period tišine i zvanično predstavi Xbox Series S uređaj.

Kao što su ranije glasine upućivale, radi se o jeftinijoj i slabijoj verziji konzole i odnosu na ranije predstavljeni Xbox Series X, što sa sobom nosi određene prednosti, a Microsoft je zvanično otkrio i koje su.

Microsoft Xbox Series S konzolu opisuje kao uređaj koji donosi next-gen performanse kao najmanji Xbox ikada, pošto će biti čak 60% manji od Series X i koštaće samo 300 dolara.

Očigledno je da će Series S sa ovom cenom zaostajati u odnosu na starijeg brata, a u zvaničnim infomacijama navodi se da će to biti potpuno digitalna konzola sa brzim SSD-om i kapacitetom od 512GB, neće imati 4K podršku za igranje, već će standard biti 1440p rezolucija sa do 120FPS-a uz ray-tracing, a biće moguć i upscaling do 4K.

Xbox Series S, poznatiji kao Project Lockhart, ima dosta neuobičajeni dizajn, što možete videti na naslovnoj fotografiji ovog članka, sa izrazito belim bojom i crnim krugom(verovatno za potrebe ventilacije) zbog kojeg konzola podseća na zvučnik.

Microsoft je naveo da će više detalja doneti u skorijem periodu, ali nije poznato kada tačno.
U međuvremenu, isti izvor koji je otkrio ove detalje pre zvaničnih, navodi da će Xbox Series X koštati 500 dolara i da će se obe konzole pojaviti 10. novembra.

Sada samo čekamo na potvrdu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top