PlayStation 5

PS5 već razbija Xbox Series? Preko 72% prednarudžbi next-gen konzola čini Playstation 5

Prednaručivanje nove generacije konzola počelo je krajem septembra i prošlo je prilično turbulentno za obe strane, ali su konzole jednostavno planule.

Najveće interesovanje je usmereno ka japanskoj konzoli, dok je manje zainteresovanih za kupovinu Xbox Series konzola, iako tu imaju opciju da kupe dosta jeftiniji S uređaj. Prema anketi sprovedenoj u Sjedinjenim Državama, teritoriji koja je prilično ravnopravna za obe konzole, a ujedno je i najveće tržište na svetu.

Anketa je pokazala da u SAD vlada ogromno interesovanje za Playstation 5, gde je preko 80% onih koji su uspeli da prednaruče next-gen konzolu uzelo upravo peticu. Kada se brojke malo podele, vidi se da je interesovanje najveće za disk verziju gde je od svih učesnika ankete, njih 72%  uzelo takav PS5, a 10% je uzelo digitalnu verziju,

Naravno, potrebno je uzeti u obzir da je možda Microsoft za proces prednaručivanja obezbedio dosta manje konzola nego Sony, pošto su i one planule dosta brzo. Tome u prilog govori podatak da 51 procenat kupaca koji nisu uspeli da prednaruče Xbox Series konzolu i dalje planira da je kupi, ali je to i dalje slabije u odnosu na PS5. Da napomenemo da je i veliki broj kupaca umesto Xbox Series X pazario Xbox One X.

Izgleda da cena neće biti presudna kod ove generacije konzola, i igrači ipak biraju platformu koja će ponuditi najviše igara na samom početku, što je ubedljivo Sony, iako će one biti nešto skuplje. Xbox na startu nema ekskluzive, a iole slaba ponuda je dodatno osakaćena odlaganjem Halo Infinite za narednu godinu

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top