PC

Da li je ovo GTA 6 mapa?

Rockstar Games se još uvek nije rešio da zvanično predstavi GTA 6, na koji igači već predugo čekaju, ali možda smo zahvaljujući curenju informacija saznali nove detalje o ovoj igri.

Naime, na internetu su se pojavile fotografije koje prikazuju kako bi GTA 6 mapa mogla da izgleda. Kvalitet fotografija nije preterano veliki pošto su one uslikane mobilnim telefonom, ali je sasvim dovoljno da se proanaliziraju.

To su učinili članovi zajednice gtaforums koji su procurele slike analizirali i čak uporedili sa mapama gradova iz stvarnog sveta, kako bi donekle potvrdili autentičnost.

Mapa prikazuje ostrva podeljena velikim vodenim površinama, što bi moglo označavati da je mapa nepotpuna, ili da je potrebno dugo putovanje i da se radi o potpuno različitim lokacijama/državama. Veliko ostvo je najverovatnije Vice City, odnosno Majami, pošto se mapa grada u GTA 6 poklapa sa onom stvarnom, a okruženja sa močvarama, lukom i malim ostrvima je takođe prisutna.

Jedno ostrvo je relativno blizu, a ono što je potpuno udaljeno je prava misterija, pošto se članovi zajednice još uvek nisu potpuno složili o kakvoj je lokaciji tačno reč. Ono što većina navodi je da se radi o mapi koja predstavlja neku državu u Južnoj Americi, i to bi najverovatnije mogao biti Rio de Žaneiro, pošto se lokacije, jezero i obala Kopakabane poklapaju.

Da će GTA VI imati više lokacija, čak i opciju putovanja u drugu državu nije novina. Procurele informacije iz 2018. godine su prve uputile na to da bi igrači tokom kampanje mogli putovati u neku južnu zemlju kako bi tamo obavljali misije, i ova mapa upućuje na isto.

Navodi se da je ista persona koja stoji iza ovih GTA 6 mapa, zaslužna i za procurelu Red Dead Redemption 2 mapu, dve godine pre izlaska igre. Jedan fan je odredio tačnu veličinu mape u kilometrima i u poređenju sa onom iz GTA 5 obe su slične, s tim što postoje dodatna ostrva kod GTA VI mape.

Identitet osobe koja je GTA 6 mapu otkrila javnosti nije poznat, ali ona verovatno ima veze sa Take-Two izdavačem, vlasnikom studija Rockstar, kroz agenciju za marketing, ako je verovati ovom tvitu.

Naravno, pošto se radi o glasinama, sve ovo treba uzeti sa rezervom. Ostaje da sačekamo potvrdu Rockstara za ove informacije, ali ćemo se verovatno načekati, pošto smo proletos saznali da bi GTA VI mogao izaći tek 2023. godine.

Ispada da ćemo na novu GTA čekati gotovo čitavu deceniju od pojavljivanja GTA 5, što je praktično najduži razmak između dva naslova u franšizi. Rockstar se svakako ne žuri, pošto se petica i dalje prodaje neverovatno dobro i uživa veliku pažnju igrača.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top