Hardware

Zahvaljujući RTX 3090 grafici, Crysis 3, Horizon Zero Dawn i The Witcher 3 su igrivi u 8K rezoluciji

Potražnja za grafičkim karticama RTX 3000 serije je i dalje velika, a dok se traži koji čip više na sušnom tržištu, nekolicina srećnika je rešila da nove Nvidia ljubimce stavi na valjani test.

Najmoćniji u seriji, RTX 3090, po ceni od 1400 dolara donosi ogromnu količinu snage koju je potrebno ukrotiti, i iskoristiti do maksimuma, u kombinaciji sa podjednako moćnim procesorom. Korišćen je Ryzen 3950X procesor koji tokom testiranja nije bio preterano opterećen, pa je njegova upotreba retko kada prelazila preko 20%.

Jutjuber “Bang4BuckPC Gamer” je bio u prilici da isproba kako će se RTX 3090 ponašati u 8K okruženju sa određenim igrama koje su nešto starije, ali i dalje prilično popularne. Na ovom jutjub kanalu su objavljeni gejmplej snimci iz The Witcher 3, Horizon Zero Dawn(koji je od ove godine na PC-u) i Crysis 3 koji su snimljeni u pravoj 8K rezoluciji.

Frejmrejt nažalost nije bio blizu 60FPS,  već između 30 i 50. Podešavanja u svim igrama su mahom na Ultra, dok je u određenim slučajevima bilo potrebno sniziti kvalitet grafike, uz određena prilagođavanja dopunskih detalja.

Ovo su samo neki od primera, a na samom kanalu je moguće pronaći još igara u 8K. Još samo kada bi 8K ekrani bili dovoljno rasprostranjeni.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top