PC

Denuvo zaštita ponovo zakazala, RDR 2 takođe “krekovan” nakon godinu dana

Softver Denuvo, koji dolazi sa velikim brojem AAA igara, u proteklih godinu dana se pokazao kao prilično validno sredstvo za izdavače koji žele da zaštite igre od piraterije.

Zaštita je bila praktično neprobojna u prethodnim mesecima, ako izuzmemo slučajno izdavanje verzije igre bez Denuvo zaštite. Grupe koje se bave razbijanjem Denuvo zaštite su nakon nekoliko meseci tišine uspele da probiju aktuelnu verziju ovog softvera za zaštitu digitalnih dobara, čime su brojne igre osvanule u svojim krekovanim verzijama. Praktično svi hit naslovi koji su izašli ovog i prošlog meseca imaju zaobilazni sistem koji onemogućava rad Denuvo anti-tampera.

Naravno, ima i onih izdavača koji koriste svoja rešenja za zaštitu od piraterije. Recimo Rockstar Games, čija je kombinacija sistema zaštite prilično uspešno štitila Red Dead Redemption 2 kroz period od godinu dana koliko je dostupan na PC-u.

Napravljen je takozvani bypass, čime se zaobilazi zaštita na igri, što je verovatno zahtevalo dosta obrnutog programiranja kako bi bilo ostvarivo.
Izdavači su do sada sa raznim rešenjima uspeli da sačuvaju igre barem nekoliko nedelja bezbedne, kako se ne bi značajno oštetila prodaja, a ostaje da vidimo da li će uspeha u tome imati u predstojećem periodu, kada izlazi veliki broj AAA naslova.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top