PC

Koji sistem najbrže učitava igrice? Duel PS5, PC, PS4 i Xbox One X u Devil May Cry 5

Nove konzole još nisu stigle ali rat platformi ne prestaje da bukti na internetu. Jedan korisnik je pokušao da napravi poređenje različitih sistema na jutjubu i donese makar trenutno primirje ali čini se da smo dobili još više pitanja a jako malo odgovora. 

U videu, korisnik je želeo da uporedi brzinu očitavanja jednog nivoa, na pomenutim platformama, u specijalnoj ediciji naslova Devil May Cry 5. Sony je predstavljajući konzolu nove generacije posebno istakao novi SSD hardisk koji bi trebao da vlasnicima pruži učitavanja u rangu brzine zvuka, a u ovom videu možemo videti da PS5, za jedan aparat te cene, definitivno pokazuje impresivne performanse. 

Pročitajte još: Umesto za 2 minuta, sada se The Last of Us učitava za svega 14 sekundi na PS4

Soniju je trebalo nepune tri sekunde da učita nivo dok je PC to uradio za 11 sekundi, Xbox One X za 17 sekundi a PS4 za 22 sekunde. Zaista sjajni rezultati ali dok gledamo ovaj video ne možemo da se zapitamo. Koje su PC specifikacije? Zašto je PS4 testiran na različitom nivou? I da li novi svemirski Sonijev SSD može da se takmiči sa Xbox Series X SSD-om i quick resume funkcijom? 

Svaki laik verovatno shvata da teško nešto može da se takmiči sa kompjuterom, specijalno ako nemate budžetska ograničenja. Ali ako Sony po ovoj ceni može da pruži ovakve performanse onda je definitivno odlična opcija za sve ljude sa malo plićim džepom koji ne planiraju da ulože hiljade i hiljade evra u kompjuterska kućišta. 

Najverovatnije je da ćemo morati da sačekamo dok konzole ne izađu da bi videli detaljno i provereno poređenje, ili dok Digital Faundry ne odluči da se pozabavi ovom tematikom.Da li vi mislite da je realno da Sony ostavi svu konkurenciju skoro deset sekundi iza sebe? Spavaš li mirno Usein Bolte? 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top