PlayStation 5

Playstation 5 se još pre izlaska prodaje drastično bolje od PS4 konzole

Interesovanje za Playstation 5 konzolu je izuzetno visoko. Iako je period pandemije izazvao krizu sa dosta otpuštanja i smanjenje zarada, igrači se trude da što pre sebi obezbede novu generaciju konzola.

To se ogleda u jakoj prodaji Playstation 5 uređaja još pre nego što je konzola zapravo i izašla. Konzole dostupne za prednaručivanje su praktično nestale za svega par sati, a samo srećnici su uspeli da ugrabe primerak. Direktor odseka za interaktivnu zabavu u Soniju, Džim Rajan, primetio je jaku potražnju za Playstation 5 sa detaljem da je broj PS5 konzola prodat za 12 sati jednak broju PS4 uređaja prodatih za prvih 12 nedelja.

Ovaj detalj važi za tržište Sjedinjenih Američkih Država, koje je najveće na svetu, a situacija se verovatno ne razlikuje značajno u drugim delovima sveta.

Sony radi na povećanju broja dostupnih konzola, kako bi što više igrača kupilo PS5 kada izađe, ali da u realnosti neće svako dobiti konzolu prvog dana. Japanska kompanija je drastično povećala proizvodnju pre par meseci zahvaljujući pozitivnim reakcijama na premijerno predstavljanje ekskluziva, ali izgleda da ni taj broj nije dovoljan.

Očekuje se da do aprila 2021. godine bude prodato preko 7 miliona Playstation 5 konzola, čime će prodaja PS4 konzola za isti period biti značajno nadmašena.

Playstation 5 izlazi 12. novembra u Japanu, Britaniji, SAD, a 19. stiže u ostatak sveta sa cenom od 500 dolara za standardno izdanje, a 400 dolara za digitalno

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top