PC

Zvanično potvrđeno da Xbox naslovi dolaze i na PC

Ovo je nešto što smo već znali, ali svakako ne škodi da sa vrha dobijemo i zvaničnu potvrdu.

Strategija kompanije Microsoft je više okrenuta ka što većoj dostupnosti igara, umesto kompletnom ekskluzivitetu. Zato igre studija koji se nalaze u vlasništvu ove američke kompanije viđamo ne samo na Xbox konzolama, već i na PC-u, a odnedavno i na Switch konzoli.

Ta delimična otvorenost brenda ostaće otvorena i sa dolaskom najnovije generacije, Xbox Series X i S konzola. Vođa brenda, Fil Spenser, otkrio je kako će sve buduće Xbox igre dolaziti na PC, i tu se naravno misli na Steam, a ne samo Microsoft Store. Tu spadaju first-party eksluzive na kojima rade članovi Xbox Game Studios grupe. To su novi Fable, Forza Motorsport, State of Decay 3, Hellblade 2, Avowed, i naravno Stalker 2.

Pripadnici PC master rase neće morati da čekaju dodatno vreme, pošto će se igre objavljivati istog dana, a kada su Playstation sistemi u pitanju videli smo da je prolazio period od godinu dana i onda bi se igra pojavila i na Sonijevim uređajima.

Sada, pošto je ponuda Xbox igara značajno pojačana, pre svega akvizicijama velikih developera, pa postoje nagoveštaji da bi nadolazeće igre ostale Xbox konzolne ekskluzive, bez izlaska za PS5. To može značiti da Playstation igrači neće imati prilike da igraju Elder Scrolls 6 kada se pojavi, već će za to biti potreban PC ili Xbox. Ovo svakako nije potvrđeno, ali bi Xbox time prisvojio strategiju koju Soni vodi već dugi niz godina, te takva odluka ne bi bila iznenađujuća, niti za osuđivanje

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top