PlayStation 4

Do sada prodato preko 113,6 miliona Playstation 4 konzola i oko 1,5 milijardi igara

Iako je dolazak najnovije generacije konzola pred nama, Playstation 4 ne jenjava značajno sa prodajom,

Interesovanje je svakako manje nego prethodnih godina, ali mnogi tek sada uzimaju četvorku pošto je cena drastičnije opala. Pokazatelj za to su rezutati prodaje prikupljeni do 30. septembra.

Naime, do sada je prodato preko 113,6 miliona primeraka Playstation 4 konzole, za oko 3 miliona uređaja više u odnosu na maj ove godine. Impresivna i još jača prodaja postoji kod igara u svakom obliku, gde je od dolaska generacije pa do sada prodatko oko milijardu i po igara.

Zaista impresivan broj koji sam po sebi govori koliko je Sony imao uspeha sa ekskluzivama objavljenim u prethodnih 7 godina. Kako prenosi poznati analitičar Danijel Ahmad, to znači da svaki korisnik PS4 konzole u proseku ima oko 13 igara u svom vlasništvu.

I kada se Playstation 5 pojavi, PS4 će barem još neko vreme ostati prilično aktuelni sistem za igranje, pošto se očekuje nestašica novih konzola, a Sony ujedno nastavlja sa izdavanjem budućih igara i za stari sistem, kao što je SM: Miles Morales, Horizon Forbidden West i slične.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top