PC

Buduće Bethesda igre mogu biti PC/Xbox ekskluzive, za PS5 neizvesno

Nije Microsoft bio naivan kada je kompaniju Bethesda prisvojio za 7,5 milijardi dolara.

Bethesda i Zenimax grupa sa sobom nose dosta svetski poznatih studija koji su u prošlosti izdali dosta kvalitetne naslove, poput Dishonored, Wolfenstein, Skyrim i druge, i Microsoft je želeo da se osigura da će buduće igre dolaziti i sa Xbox etiketom.

Kada je već u vlasništvu tih igara, zašto ih ne bi načinio ekskluzivnim za Xbox, i ostavio Playstation igrače izuzetim? Pa, to bi se lako moglo desiti. Takav zaključak se izvlači iz intervjua koji je Kotaku nedavno imao sa vođom Xbox brenda, Filom Spenserom.

Spenser je u intervjuu otkrio da 7,5 milijardi dolara uloženih u kupovinu ove kompanije nije veliki trošak, i da se lako može nadoknaditi, čak i bez izdavanja igara za više platformi. “Ne moramo izdati igre za više platformi od onih koje podržavamo kako bi se dogovor isplatio”, rekao je Spense

Spenser nije direktno rekao da će nadolazeće Bethesda igre biti PC/Xbox ekskluzivne, ali svakako zvuči kao da je to jedan od mogućih planova.

Vest o kupovini kompanije Bethesda odjeknula je gejming industijom, sa dosta osuda upućenih kompaniji iz Redmonda zbog stvaranja monopola i drugih razloga. Ovo još uvek nije u potpnunosti potvrđeno, a verovatno nećemo uskoro čuti o tome pošto Bethesda igre koje uskoro dolaze jesu PS5 ekskluzivne, i to Microsoft planira da ispoštuje, ali za druge ne garantuje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top