Vesti

Pac-Man proglašen za najpopularnijeg karaktera u video igrama

Video igre ne nude samo bezlične karaktere koju služe kao neka vrsta oruđa u video igrama, već mnogi developeri prave protagoniste sa kojima se igrači mogu emotivno povezati i pamtiti ih zauvek.

Postoji veliki broj junaka koji su sačinjavali detinjstvo igrača i kojih se rado prisećaju, a istraživanje jedne analitičke kompanije otkriva koji je karakter najpopularniji na internetu.

Iako ovih godina nije toliko prisutan, to što se pojavio pre 40 godina je svakako pomoglo da upravo Pac-Man ponese titulu najpopularnijeg heroja iz video igara. Ova maskota kompanije Bandai Namco beleži preko 53 miliona pretraga što Pekmena stavlja na sam vrh u ovoj kategoriji. Na drugom mestu je Pikachu sa 41 milion pretraga, a treće zauzima Sonic sa 38 miliona. Pikachu i Sonic su dugi niz godina prisutni u raznim avanturama, a porast popularnosti dobili su u prethodnom periodu zahvaljujući filmskim adaptacijama u kojima su bili glavni akteri.

Super Mario je na četvrtom mestu po pretragama, a u top 10 listi nalaze se i Yoshi i Luigi, iz iste franšize. U top 10 su i Kirby, Lara Croft i Crash Bandicoot. Kompletnu listu možete pogledati ispod.

Koji je vaš omiljeni karakter iz sveta video igara?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top