PC

PS4 i Xbox One glavni krivci za ponovno odlaganje Cyberpunk 2077

Vest o odlaganju Cyberpunk 2077 došla je kao veliki iznenađenje za fanove, što je razočarane nateralno na malo nepromišljene postupke, ali sada ostaje samo da se sačeka i taj 10. decembar, kada će ovaj naslov valjda konačno izaći.

Dosta prašine se diglo nakon vesti o odlaganju, pa je rukovodstvo studija CD Projekt Red moralo da pruži neka objašnjenja. U najnovijem razgovoru sa investitorima obrazloženo je da su potcenili vreme potrebno za finalni proces optimizacije, kao i da je igra spremna za PC i next-gen konzole.

Problem koji je doveo do tronedeljnog odlaganja jeste optimizacija za Xbox One i Playstation 4 konzole, gde se radi na krajnjim procesima optimizovanja igre za te sisteme, što je zahtevalo više vremena. Zanimljivo je čuti da je Cyberpunk 2077 već optimizovan za PS5 i Xbox Series X, jer je verzija za nove konzole prvobitno planirana za period nakon samog izlaska igre, a problem sa još uvek aktuelnim sistemima nije spominjan.

U istom razgovoru je dotaknuta tema prekovremenog rada developera u studiju, oko čega postoji dosta negodovanja u medijima. Navodi se da prekovremeni rad, takozvani crunch nije toliko loš kao što se spominje u medijima, već da samo deo razvojnog tima ulazi u zonu prekovremenog rada, kao i da po pitanju dodatnog rada ne postoji naznaka o potencijalnim negativnim posledicama.

Nagoveštene su i organizacione promene u studiju nakon izlaska Cyberpunk 2077, čime bi se izbegle greške i narednom projektu na kojem će se raditi, što je verovatno novi Witcher naslov.

Cyberpunk 2077 izlazi 10. decembra za PC, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X/S sisteme.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top