Filmovi-Serije

Nadolazeće serije po video igrama

Ovaj tekst je originalno izašao u oktobarskom 141. broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Ove godine je sve pljuštalo od najava TV serija koje će pokrivati dešavanja iz popularnih franšiza o video igrama. Samim tim pauza između igara će biti ispunjena nešto drugačijim pričama koje ćemo gledati. Mnoge od najavljenih serija su još uvek u dosta ranoj fazi produkcije, ali su zvanično najave, tako da pročitajte šta sve možete očekivati u narednom periodu.
Naravno bilo je i najava raznih filmova, ali o tome ćemo u nekom drugom tekstu.

(klik na podnaslov za više informacija)

Fallout

Fallout franšiza iza sebe broji dosta kvalitetnih naslova, zahvaljujući kojima imamo dosta materijala o postapokaliptičnom svetu koji se predstavlja. Deo atmosfere biće pretočen u TV seriju iza koja stoji Amazon Studios. Nije poznato koje će razdoblje biti pokriveno u prvoj sezoni, ali već naslućujemo da će Fallout serija biti kvalitetna. To je pre svega zbog saznanja da će na njoj raditi Lisa Džoj i Džonatan Nolan, tandem koji je pokazao veliki kvalitet u produciranju Westworld serijala.

Očekivani datum emitovanja: 2022.

Halo

Halo Infinite je odložen za narednu godinu, tako da se neće pojaviti zajedno sa Xbox Series konzolama. U 2021. godini postoji šansa da se pojavi istovremeno sa Halo serijom. Serija vodi u 26. vek i pokriva sukob između ljudske rase i vanzemaljaca, sa dosta akcije i ličnim pričama. Kada smo kod ličnih priča, potvrđeno je i da će glavni protagonista biti upravo Master Chief, ali više od toga nije poznato. Barem za sada.

Očekivani datum emitovanja: Q1 2021.

Resident Evil

Resident Evil filmova je bilo skoro isto koliko i igara, ali fanovi nisu bili oduševljeni kvalitetom. Netflix će pokušati da preokrene situaciju sa serijom vezanom za Rezi serijal igara. Radnja Resident Evil serije biće vezana za događaje u Racoon City, ali neće pratiti protagoniste iz igara. Zapravo, glavni junaci biće bliznakinje Vesker, ćerke glavnog antagoniste Alberta Veskera. Serija će pratiti dva vremenska razdoblja, prvo pre razubktavanja zombi virusa, a drugo se dešava deceniju kasnije gde je ostalo svega 15 miliona preživelih.

Očekivani datum emitovanja: Nije poznato

U međuvremenu je najavljena i CGI animirana serija sa Leonom i Kler kao protagonistima i za nju možete pogledati trejler ispod.

Skull & Bones

Dok čekamo na Skull & Bones video igru, Ubisoft je već najavio ekranizaciju igre u TV seriju. Kormilo produkcije vodiće Ubisoft i Atlas Entertainment. Serija vodi u vode Indijskog okeana tokom perioda 18. veka, bez konkretno poznate radnje, ali sa glasinama da će ženski deo posade biti prisutniji.
Što se igre tiče, onda je dugo bila u limbu i tek nedavno je otkriveno da je rad na njoj započet iznova.

Očekivani datum emitovanja: Nije poznato

The Witcher druga sezona

U prvoj sezoni The Witcher serije smo već uživali krajem prošle godine, a druga sezona se već snima, doduše otežano zbog korona virusa. Druga sezona serije o vešcu Geraltu nastavlće se tamo gde je prva stala, ali vođe projekta su nagovestile da greška sa previše vremenskih linija neće biti ponovljena. Mimo toga, može se očekivati emocionalnija strana likova, pogotovu negativaca, kojima će biti posvećeno više pažnje.

Za sada nije poznato kada će druga sezona doći, pogotovu zbog snimanja koje je stalno u periodu  mart-avgust ove godine.

Očekivani datum emitovanja: 2021.

Disco Elysium

Za razliku od drugih multimilionskih franšiza na listi, Disco Elysium je skromna serija nezavisnog studija ZA/UM, ali to što nije naširoko poznata ne znači da nema šta da traži kao serija. Zapravo, priča ove igre se može više nego dobro uklopiti kao serija, pošto pokriva veliki broj životnih tema,  dvojicu detektiva od kojih je jedan pun rupa u sećanju, što zvuči kao dobar recept za uzbudljivu seriju. Rad na seriji vodi dj2 Entertainment, kompanije poznata po radi na Vampyr, Life is Strage, kao i Sonic filmu

Ako niste, obavezno igrajte Disco Elysium!

Očekivani datum emitovanja: Nije poznato

Shemue

Shenmue 3 je prošao katastrofalno kada se pojavio, i to nakon iza odlaganja, pa je lasnik franšize rešio da se fanovima nekako oduži sa anime serijom. Kroz 13 epizoda u prvoj sezoni pratićemo Rija Hazukija u potrazi za osvetom. Iza serije stoje Crunchy Roll i Adult Swim, pod upravništvom kompanije Telecom Animation Film, koja iza sebe ima Lupin III i Tower of God ostvarenja.

Očekivani datum emitovanja: Nije poznato

Brothers in Arms

Izgleda da u skorije vreme nećemo dobiti najnoviji naslov u poznatom serijalu pucačina Brothers in Arms. Vlasnik Gearbox, rešio da skine prašinu sa franšize i osveži je kao TV seriju. Priča u BiA igrama je generalno bila jača strana, tako da će to uticati na narativ serije. Zaplet je sledeći, osmorica američkih vojnika pokušavaju da spasu zarobljenog narednika uoči početka Dana D. Drugih detalja nema o samoj priči, ali je iskazano da će biti prikazane perspektive saveznička kao i sile Osovine, dok će neke potpuno nove istorijke činjenice biti takođe otkrivene.

Očekivani datum emitovanja: Nije poznato

The Last of Us

Netflix iza sebe ima brojne adaptacije video igara, ali ne može imati sve, pošto je one kvalitetnije uzeo HBO. Ova produkcijska kuća će raditi na seriji The Last of Us, po popularnom istoimenom serijalu dostupnom ekskluzivno na Playstation konzolama. Producent iza igara, Nil Drukman, zajedno sa kreatorom fantastične serije Chernobyl, Kregom Mazinom, biće glavni producenti. Radnja nee biti ista kao ona iz igara, već će dodatno proširiti priču vezanu za Džoela i Eli.

Očekivani datum emitovanja: Nije poznato

Splinter Cell anime

Najave nove Splinter Cell igre za konzole i računare nema već godinama, iako fanovi uporno mole Ubisoft. Umesto toga, francuska kompanije kao da troluje obožavatelje serijala drugačijim najavama vezanim sa serijal. Tako je najavljena anime serija na kojoj radi pisac iza Džon Vik trilogije. Animirane avanture Sema Fišera pratićemo kroz dve sezone sa ukupno 16 epizoda na Netflixu.

Očekivani datum emitovanja: 2022.

Koju seriju vi jedva čekate? Recite nam u komentarima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top