Vesti

Ubisoft za novi trejler plaća čak 1,2 miliona dolara

Trejleri su veoma jako reklamno sredstvo kada se radi o promovisanju filmova i video igara. Njima je potrebno iskazati najbolje elemente koje igrači dobijaju, a da pritom ne otkriju previše što bi moglo udaljiti fanove od proizvoda.

Kod AAA igara je to postalo ključni deo marketinških kampanja, pa zato developeri i izdavači izdvajaju ogromne svote novca kako bi rad na igri preneli u video od minut, manje-više.

Sada je otkriveno da se izdvaja dosta više novca za trejlere u video igrama, nego što je većina mogla da zamisli. Do sada se retko čulo o stvarnim cenama za izradu trejlera vezanih za AAA naslove, ali je firma koja se bavi time, Goodbye Kansas otkrila sa nedavno potpisanim ugovorom sa francuskim izdavačem Ubisoft otkrila i cenu jednog trejlera.

Ugovor je vezan za izradu trejlera, ali nije navedeno o kojoj je igri reč. Ono što je poznato je cena. Ubisoft će za njega platiti čak 1,2 miliona dolara, što je iznenađujuće visoka. Dakle jedan trejler – jedan milion.

Firma zadužena za izradu trejlera je već sarađivala sa Ubisoftom, pošto su oni doneli trejler za Watch Dogs 2 Battle Pass, za Ghost Recon Wildlands, a od saradnje sa drugim developerima ističe se Cyberpunk 2077 trejler u kojem smo prvi put videli Kijanu Rivsa.

Iz Goodye Kansas upućuju da se cene naravno razlikuju i da sedmocifreni iznos ne važi za sve igre. Samim tim, to upućuje da Ubisoft radi video za neku od većih igara koje sprema iza zatvorenih vrata i to je najverovatnije za Far Cry 6, koji je predstavljen ove godine. Moguće je i da se radi o Beyond Good & Evil 2, igri o kojoj baš dosta vremena nismo čuli ništa novo.

Sudeći po vremenu sklapanja ugovora, Ubisoft bi ovaj trejler mogao prikazati na The Game Awards 10. decembra.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top