Gadgets

Dolazak RTX 3060 se odlaže kako bi se Nvidia izborila protiv nove AMD serije

RTX 3000 linija grafičkih čipova kompanije Nvidia se pokazala kao izuzetno moćna, ali sa cenom je više za one dubokih džepova. Na scenu je nedavno studio AMD sa novom serijom grafičkih kartica, RX 6000, koje su ponudile slične performanse kao i suparnik, ali po nižoj ceni.

Recimo, RX 6900 XT je AMD-ova grafička koja po snazi parira RTX 3090 i ide na 8K gejming, a pritom košta 400 dolara jeftinije. U ovom sukobu dva proizvođača, cena može biti odlučujuća, zbog čega će Nvidia izgleda morati da pripazi kod nadolazećih modela aktuelne generacije.

Ako je verovati nedavnom glasinama, ova kompanija to i čini. RTX 3060 Ti grafika se prvobitno trebala pojaviti sredinom novembra, ali je sada datum dolaska odložen za 2. decembar. Iako nema zvanične objave, odlaganje najverovatnije dolazi kako bi se cena ovog čipa svela na najprimamljiviji rang.

Za sada je navodno cilj da RTX 3060 Ti dođe sa cenom nižom od budućih najjeftinijih modela iz RX 6000 linije koji tek trebaju biti najavljeni. Cena RTX 3060 Ti će najverovatnije otići ispod 500$, pošto tom rangu već pripada RTX 3070 grafička.

Naravno, ne mora da znači da je samo cena u pitanju. Ovo blago odlaganje može pomoći da Nvidia dodatno dopuni skladišta jeftinijom grafičkom kartom i time poremeti dolazak novih pulena kompanije AMD.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top