Nintendo Switch

TOP 12 novembarskih igara

Top igre novembar

Ovo su najiščekivanije igre za mesec novembar u 2020. godini

OVAJ TEKST SE ORIGINALNO POJAVIO U NOVEMBARSKOM 142. BROJU ČASOPISA PLAY!ZINE MOŽETE PREUZETI BESPLATNO U PDF FORMATU NA OVOM LINKU

Ovaj novembar je veoma uzbudljiv mesec, i u odnosu na protekle razlikuje se po tome što osim velikog broja igara stiže i nova generacija konzola. Sony i Microsoft konačno dovode svoje nove konzole, što će mnogi ispratiti osveženim verzijama ranijih igara, tako da negde ispod liste očekujte i taj dodatak.

Uživajte u čitanju i bacite komentar sa igrom koju najviše očekujete tokom ovog meseca.

Dirt 5 6. novembar – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X – Codemasters – 60$

Dirt 5 je trebao izaći u oktobru ali je zbog dodatnog rada odložen za ovaj mesec. Igrače u Dirt 5 očekuje obogaćeni gejmplej u odnosu na ranije naslove serijala. Codemasters donosi off-road trke u brojnim destinacijama širom sveta, poput Brazila, Makora, Kine, Italije. Najavljeno je da je načinjeno dosta promena „ispod haube“ kako bi Dirt 5 bio što realističnije iskustvo. Sa druge strane, vizuelna prezentacija je obogaćena dinamičnim sistemom vremenskih uslova i godišnjih doba, koji ujedno utiču na samo trkanje. Mod karijere je takođe pristuan sa posebnom pričom, a oni željni društva mogu igrati Dirt 5 u split screen modu za do 4 igrača.

Need for Speed Hot Pursuit Remastered – 6. novembar – PC, PS4, XBO, Switch – EA – 30$

U vreme kada je EA izbacivao solidne Need for Speed trkačine, pojavio se Hot Pursuit. Igra je fokusirana na večitu borbu između ilegalnih trkača i policije. Ovaj naslov sada izlazi kao remaster verzija i donosi kvalitetni gejmplej uz niz unapređenja. Tu su ispravke bagova, osvežena grafika, podrška za 4K rezoluciju i međuplatformski multiplejer. U sam remaster će biti uključen sav DLC sadržaj koji je naknadno izašao, a osvežena verzija vraća i Autolog, društvenu mrežu nalik Fejsbuku gde igrači mogu tokom igranja svoje fotografije i komentare deliti sa drugima.
Switch verzija izlazi 13. novembra.

Destiny 2: Beyond Light 10. novembar – PC, PS4, XBO, Xbox Series X/S – Bungie – 40$

Otkako se Bungie otrgao iz ruku izdavača Activision, Destiny 2 je doživeo pravi preporod. Igra je postala besplatna, a novi sadržaj je počeo da dolazi. Najnovije veliko osveženje sadržaja za Destiny 2 dolazi u vidu ekspanzije Beyond Light. Gejmplej ostaje manje više isti, sa pričom koja se nastavlja na događaje iz Season of Arrivals. Velika promena sa Beyond Light biće uklanjanje destinacija Titan, Io, Mars, Mercury i Leviathan, a dodavanje Europa i Earth‘s Cosmodrome. Gambit mode postaje Gambit Prime sa samo jednom rundom. Sam paket ekspanzije će označiti početak novog perioda tokom kojeg će biti dodato još novina.
Ovo je samo jedna od više najavljenih ekspanzija koje će doći naredne godine.

XIII Remake – 10. novembar – PC, PS4, XBO, Switch – Microids – 50$

Cel-shaded igara ima jako malo, pa smo zato vest o izradi rimejka za kultnu pucačinu XIII prihvatili sa oduševljenjem.

Radi se o rimejku akcione igre iz 2003. godine, koja donosi intrigantnu priču o čoveku nazvanom „13“. Priča puna preokreta je ostala zajedno sa originalnom muzikom i glasovnom glumom, dok je grafika modernizovana, ali sa očuvanim cel-shading dizajnom. XIII je dodatno utegnut, a pridodat je i multiplejer mod igranja za koji studio PlayMagic obećava izuzetno napeto napucavanje.

Assassin‘s Creed Valhalla10. novembar – PC, PS4, PS5, XBO, Xbox Series X/S – Ubisoft – 60$

Treća igra koja se pridružuje Assassin‘s Creed franšizi sa velikim promenama u odnosu na ranije i dodatkom RPG elemenata vodi u svet vikinga. Igraćemo kao Eivor(može biti muškog i ženskog pola), u potrazi za boljim životom na novoj zemlji, Britaniji. Ubisoft je svet izgradio kako bi doneo unapređenja u odnosu na Odyssey, pa sada igrači pred sobom imaju element gradnje i brige o naseljima. Borba sa boss karakterima će biti prisutna, a zanimljiv dodatak su i X-Ray animacije nalik onim u Mortal Kombat igrama.

Pored same priče i sporednih aktivnosti, Ubisoft je za AC: Valhalla pripremio i solidno jaku podršku posle izlaska. Igrači su obavešteni da će dobiti edukativni Discovery Tour mod bez trunke nasilja, kao i da će sa ekspanzijama doći potpuno nove teritorije, poput dela Francuske i Irske.

Sistemske zahteve za Assassin’s Creed Valhalla možete pročitati ovde.

Yakuza: Like a Dragon10. novembar – PC, PS4, XBO, Xbox Series X/S – SEGA – 60$

Yakuza igre je nekako bilo prirodno prvo videti na Playstation konzoli, dok je pojava na drugim platformama generalno bila pitanje čekanja i volje developera. Sa Like a Dragon, situacija se zaokrenula, pošto će ova igra prvo izaći za Xbox Series X pa tek naredne godine za Playstation 5. To svakako nije jedina promena u serijalu, pošto Yakuza: Like a Dragon donosi drugačiji gejmplej sa poteznom borbom, što će značajno promeniti tempo igre fanovima. Nova priča će ostati u duhu ranijih igara, pa će tako uz glavne misije biti moguće i rešavati sporedne zadatke i raditi neki od 19 poslova, a oni najambiciozniji se mogu oprobati i kao šef kompanija.

A da, sa ljudima ćete ostvarivati bolji kontakt i graditi prijateljstvo kroz alkohol.

Ovo su igre koje dobijaju next-gen nadogradnju i dostupne su od prvog dana na Xbox Series X i Playstation 5 konzolama, odnosno od 10. i 12. novembra respektivno.

  • Devil May Cry 5: Special Edition
  • Fortnite
  • Madden NFL 21
  • Marvel’s Avengers
  • NBA 2K21
  • Watch Dogs Legion
  • Observer System Redux

*Playstation 5 dobija i specijalnu PS Plus kolekciju koja donosi oko 20 igara prvog dana.

Demon‘s Souls Remake12. novembar – Playstation 5 – Sony Interactive Entertainment – 60$

Studio koji se proslavio odličnim remake verzijama igara, Bluepoint Games, ovog novembra u život vraća čuveni Demon‘s Souls. Igra će pažnju koju zaslužuje, a ujedno je potpuno modernizovana za igranje na next-gen konzoli. Svi elementi dolaze sa teksturama visoke rezolucija, podrškom za 4K igranje, dok je mehanika borbe dobila osveženja i ispravke, a pritom je ostala verna originalu.

Igra dolazi samo za Playstation 5, ali je na prošlom Sonijevom događaju ispisano da će se ovaj remake pojaviti i za PC.

Spider-Man: Miles Morales12. novembar – Playstation 5, Playstation 4 – Sony Interactive Entertainment – 60$

Spider-Man 2 je još uvek daleko, ali Insomniac ipak donosi neki oblik avanture za popularnog superjunaka. Reč je o samostalnoj ekspanziji koja u odelo smešta Majlsa Moralesa, sa novim događajima i saborcima, a pritom je načinjen i remaster grafike. Originalna igra će takođe biti dostupna za PS5, sa unapređenim detaljima i može se kupiti zasebno. O tome koliko novih stvari donosi Miles Morales ekspanzija, govori to da će ceo paket igre zauzimati preko 100GB prostora.

Pri kupovini Playstation ekskluziva potrebno je obratiti pažnju na cenu, pošto će ona biti za 10$ viša u odnosu na druge igre, a isto važi i za ovu Spider-Man igru.
Ako je kojim slučajem kupovina nove Playstation konzole nemoguća, bez brige, pošto je Spider-Man: Miles Morales potvrđen i za PS4.

Godfall12. novembar – PC, PS5 – Gearbox – 60$

Pored Borderlands serijala, Gearbox je rešio da se sa CounterPlay Games okuša u izradi looter-slasher naslova. Tako je nastao Godfall, fantazijska akciona igra koja vodi kroz 5 realma sa ciljem sakupljanja što bogatijeg ratnog plena, loot, a kao glavni karakter imate i misiju zaustavljanja apokalipse, mada priča u ovoj vrsti igara lako pada u drugi plan. Prisutno je 5 klasi hladnog oružja, blisko povezanih sa Valorplates, oklopom kojeg biraju igrači. Ponuda oružja je bogata, sa dugačkim mačevima, kopljima, teškim mačevima i slično.

Kampanja je dostupna za igranje u singlplejer modu, ili se može kompletirati kao kooperativna za maksimalno tri igrača.

PC Sistemske zahteve za Godfall možete pronaći na ovom linku.

Call of Duty: Black Ops Cold War13. novembar – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S – Activision – 60$

Ne može proći godina a da ne dobijemo neku Call of Duty igru. Ove godine se nastavlja praksa povratka starih pod-serijala, verovatno zbog velikog uspeha prošlogodišnje igre. Sada stiže Black Ops Cold War, sa pričom koja vodi u period Hladnog rata i niz sukoba širom planete Zemlje. Igra nudi tri glavna moda, singlplejer kampanju, multiplejer i Zombies mod. U kampanji priča prati CIA oficira koji pokušava da spreči tajnu misiju slabljenja moći Sjedinjenih Država u korist Sovjetskog saveza. Kampanja deluje dosta zanimljivo, zato što je bliže povezana sa istorijskim događajima, a ujedno će igrači imati priliku da iskuse više različitih završetaka, shodno izborima koje načine kroz igru.

Zombies mod će imati specijalnu kampanju, kao i još modova igranja, a multiplejer će biti osvežen novim modovima, sa većim brojem igrača, kao i dinamičnim promenama na mapama.

Call of Duty: Black Ops Cold War će zauzimati dosta prostora, 175GB kao osnovu, a ray-tracing verzija čak 250GB. Na svu sreću, postojaće opcija da se preuzme samo multiplejer mod koji teži oko 50GB.

Hyrule Warriors: Age of Calamity 20. novembar – Nintendo Switch – Nintendo – 60$

U slučaju da ste želeli da saznate više stvari o Breath of the Wild, Hyrule Warriors kao nova Zelda igra će biti savršena, pošto se radnja odigrava 100 godina pre spomenutog naslova. Age of Calamity će biti slična prošloj Hyrule Warriors igri, sa mešavinom hack-and-slash gejmpleja i ustaljenih elemenata iz Legend of Zelda franšize. Novina će biti zagonetke za čije rešavanje će biti potrebno sagledati celo okruženje i korititi Sheikah Slate alat.

Što se tiče priče, ona govori o velikom ratu, Great Calamity, i padu kraljevstva, što je bilo nagovešteno tokom prelaska priče u Breath of the Wild.

Football Manager 2021 – PC, Xbox – 24. novembar – SEGA – 55$

Sportske igre ove godine nisu preterano oduševile publiku, pošto su donele slaba unapređenja u odnosu na prošlogodišnje verzije, kako PES tako i nova FIFA. Još jedna sportska igra koja je ostala da se pojavi i potencijalno preokrene stvari igračima jeste Football Manager 21. Ova simulacija fudbala i upravljanje fudbalskim timom treba doneti novi nivo detalja igračima, sa još realističnijim elementima i većom dinamikom tokom igranja.

Zanimljivo je da će efekat pandemije korona virusa biti prisutan u igri, ali ne u potpunosti. Pandemija će uticati negativno na cene fudbalera, fluktuacije u dobicima, dok će sa druge strane publika ostati na tribinama i stadioni će biti popunjeni.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top