Nintendo Switch

Nintendo Switch obara rekorde – prodat u preko 68,3 miliona primeraka

Novi izveštaj kompanije Nintendo ponovo govori o odličnoj prodaji prenosive Switch konzole, koja se za tri godine od izlaska već približila cifri od 70 miliona prodatih uređaja.

Zaključno sa 30. septembrom, Nintendo Switch konzola je u celom svetu prodata u oko 68,3 miliona primeraka, što je skok od 6,86 miliona uređaja za period jul-avgust. I pored nestašice uređaja u prvoj polovini godine, potražnja Switch uređaja je ostala jaka.

Zbog toga, Nintedno je izmenio očekivanja i planira da za čitavu fiskalnu godinu, koja se završava 31. marta, bude prodato ukupno 24 miliona primeraka, umesto prethodno planiranih 19 miliona.

Igre se takođe odlično prodaju, a za prošli kvartal su najveći uspeh ostvarili Ring Fit Adventure i Super Mario 3D All-Stars, koji je za svega dve nedelje pred kraj kvartala prodat u preko 5 miliona primeraka. Što se tiče generalno najprodavanijih igara, na vrhu je Mario Kart 8 Deluxe za 29 miliona, zatim AC: New Horizons sa 26 miliona, i na trećem mestu je Super Smash Bros. Ultimate sa 21 milion prodatih primeraka.

Pošto uskoro počinje praznična sezona, kada će prodaja hardvera i igara skočiti, vrlo je verovatno da će Switch oboriti rekord po prodaji za godinu dana. Određena predviđanja jedne agencije glase da će Switch u narednim mesecima biti prodavaniji i od Playstation 5 i Xbox Series X konzola, što samo po sebi govori o popularnosti ovog prenosivog parčeta plastike.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top