PlayStation 5

Playstation 5 neće podržavati 1440p monitore

Kako italijanska redakcija IGN-a saznaje, nova Playstation konzola neće imati prirodnu 1440p rezoluciju. Na žalost ovo nije nikakav trač jer je potvrda došla iz Sonijevog zvaničnog predstavništva u Evropi. Ovo nisu baš sjajne vesti za korisnike gejming monitora jer ovo verovatno znači da će konzola apskejlovati 1080p rezuluciju kako bi konpenzovala razliku. 

Zvaničnici Sonija su izjavili da Playstation 5 može maksimalno da izbaci 8k rezoluciju i 4k sa 120 frejmova po sekundi na televizore koji na sebi imaju HDMI 2.1. Konzola ne bi trebala da ima nikakvih problema sa 1080p rezolucijom ali takozvana ‘’među rezolucija’’ koju koriste uglavnom PC igrači neće biti podržana kada konzola bude lansirana. 

Da li će ovo biti ozbiljan udarac za Soni ili će ove vesti uticati na prodaju konzole, ostaje nam da vidimo vrlo vrlo uskoro, pošto PS5 stiže već 12. novembra.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top